logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odrestaurować i zmodernizować gitarę Defil Carioca? Schematy i porady

Izbor 12 Wrz 2009 11:47 1470 0
REKLAMA
  • #1 7008782
    Izbor
    Poziom 1  
    Z góry przepraszam jak w złe miejsce temat dałem, ale o Carioce chyba nic nie ma, a ja mam problem. Wszedłem w posiadanie starego Defila Cariocy, a jako że na dniach stracę dobrego Corta(pożyczony) a pieniądze na co innego przeznaczam wiec chce przywrócić ją do stanu używalności. Mam 3 single z tego co widzę i 4 potencjometry. Gniazda do dużego jack'a i osłony nie miała, ale już załatwiłem je. Chcę ją całkowicie odrestaurować, możliwe, że nawet zmienić kolor itp. Plus, może do tego jakiś wzmacniacz zrobić, więc jeśli ktoś się zna na renowacji tego typu gitar i elektryce, proszę o pomoc. Na gitarze gram od 4 lat, ale głównie na akustyku, a o elekt. mam małe pojęcie więc proszę Was o pomoc. Potrzebuję szczególnie schematów do niej ale inne inf. też są mile widziane. Piszcie po prostu co wiecie o tym. Z góry dzęki. :D

Z góry sorry za jakość ale robione na telefonie.

A oto i cała alektronika jaką mam. Nie wiem czy czegos brakuje wiec mile widziane uwagi :D
    Jak odrestaurować i zmodernizować gitarę Defil Carioca? Schematy i porady Gniazdo do dużego jack'a mono.
    Jak odrestaurować i zmodernizować gitarę Defil Carioca? Schematy i poradyWszystkie 4 potencjometry.
    Jak odrestaurować i zmodernizować gitarę Defil Carioca? Schematy i porady Tak wyglądają 2 przetworniki. Każdy na jednym tylko kablu.
    Jak odrestaurować i zmodernizować gitarę Defil Carioca? Schematy i porady 3 w gorszym stanie.
    Jak odrestaurować i zmodernizować gitarę Defil Carioca? Schematy i porady I to wszystko.
    Pomoże ktoś? Z góry dzięki.
  • REKLAMA
REKLAMA