logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć przewody migaczy i centralnego zamka w Astra H?

sylwek1980 15 Wrz 2009 10:05 2186 4
REKLAMA
  • #1 7019387
    sylwek1980
    Poziom 13  
    Ocena: 69
    Witam!
    Drodzy koledzy prosze o pomoc. Zakładam sobie alarm w moim aucie (Astra H). Nie mogę znaleźć przewodów przednich migaczy oraz przewodu sterowania centralnego zamka (przycisk na konsoli). W jakich wiązkach szukać tych przewodów? Jeśli chodzi o centralny zamek to nie chciałbym rozbierać środkowej części konsoli. Może gdzieś można złapać ten przewód (ponoć czerwono-czarny).
    Z góry dziękuję!
  • REKLAMA
  • #2 7026638
    wiktor141
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Rozumiem że alarm przystosowany do współpracy z CAN?
  • REKLAMA
  • #3 7026845
    sylwek1980
    Poziom 13  
    Alarm nie jest przygotowany do CAN. Ale dla mnie to nie jest problem. Alarm działa poprawnie, komputer nie wywala żadnych błędów. Problemem jest znalezienie przewodów lub wiązki z przewodami przednich migaczy. Tylne już mam i chodzą (kolory czarno-biały i czarno-zielony). Do przednich ponoć są podobne kolory tylko nie wiem w której wiązce.
  • REKLAMA
  • #5 7027686
    sylwek1980
    Poziom 13  
    Ten temat przeczytałem już zanim założyłem swój. Chiałem pytać na tamtym ale jest zablokowany. Kolega nie pisze tam dokładnie gdzie jest ta wiązka z przewodami przednich migaczy. Wiązek przechodzących do komory silnika jest kilka.
REKLAMA