logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] zamek centralny opel astra f - swieca tylko kierunki z prawej strony

tomaszek1212 30 Mar 2018 21:14 849 5
REKLAMA
  • #1 17138856
    tomaszek1212
    Poziom 7  
    Witam.Podłączyłem zamek centralny do astra F .Zamykają się i otwiera z pilota i z kluczyka.Mój problem polega na tym że tylko miga kierunki z prawej strony przy zamykaniu i otwieraniu auta.Podłączyłem się pod kabel czarno biały i pod czarno zielony.Wydaje mi się że wcześniej migało z obu stron ale w dzień słabo widać było.Proszę o pomoc co może być do poprawy?
  • REKLAMA
  • #2 17138867
    Gunslinger
    Poziom 30  
    Ocena: 461
    Jaki centralny zamek podłączyłeś? Wcześniej, czyli kiedy? Popraw pisownie bo oczekujesz pomocy, ale sam nie chcesz nawet chwili poświecić na to co piszesz.
  • REKLAMA
  • #3 17138872
    tomaszek1212
    Poziom 7  
    firmy Motokey.

Dodano po 1 [minuty]:

podłączyłem dzisiaj.I raczej działały kierunki z obu stron

Dodano po 6 [minuty]:

Przewody podpiełem pod przewody w światłach awaryjnych .
  • REKLAMA
  • #4 17138912
    Gunslinger
    Poziom 30  
    Ocena: 461
    Piszę byś się przyłożył, a ty wysyłasz 3 posty w stylu pożal się boże. Wpiąłeś się w dobre kable? Użyłeś diod, czy sterownik ma je wbudowane?
  • REKLAMA
  • #5 17138940
    tomaszek1212
    Poziom 7  
    Chciałem jeszcze dodać że zmieniłem jeden przwód plusowy.Według podpowiedzi kolegi to czarny cienki przewód od kostki w starej centralce to plus a brązowy to minus.Po podłączeniu do czarnego przewodu nic niedziałało,więc podłaczyłem do grubego czerwonego i działa.Pewnie to czerwony był plusem
    Dodano po 2 [minuty]:
    robiłem według podanego schematu na elektroda.niewiem czego tylko miga jedna strona kierunkow.może jest jakiś bezpiecznik od jednej strony na kierunki?Diody były juz w orginale

Dodano po 17 [minuty]:

Sorki za pisownię ale staram się jak mogę wytłumaczyć.A może być tak że te przewody czarno biały i czarno zielony to lewa i prawa strona migaczy?
  • #6 17140685
    tomaszek1212
    Poziom 7  
    Chciałem jeszcze dodać że zmieniłem jeden przwód plusowy.Według podpowiedzi kolegi to czarny cienki przewód od kostki w starej centralce to plus a brązowy to minus.Po podłączeniu do czarnego przewodu nic niedziałało,więc podłaczyłem do grubego czerwonego i działa.Pewnie to czerwony był plusem
    Dodano po 2 [minuty]:
    robiłem według podanego schematu na elektroda.niewiem czego tylko miga jedna strona kierunkow.może jest jakiś bezpiecznik od jednej strony na kierunki?Diody były juz w orginale

Dodano po 17 [minuty]:

Sorki za pisownię ale staram się jak mogę wytłumaczyć.A może być tak że te przewody czarno biały i czarno zielony to lewa i prawa strona migaczy?

Dodano po 19 [godziny] 34 [minuty]:

Miałeś rację że się rozłączyło.Teraz chodzi na 5 z plusem.Dzięki za pomoc
REKLAMA