logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blue Screen i reset komputera po wymianie sprzętu na Athlon 2 245 i Asrock N61P-S

kuns 17 Wrz 2009 17:35 2979 4
REKLAMA
  • #1 7028472
    kuns
    Poziom 11  
    Witam mam dość dziwny problem, mianowicie koputer mojego Ojca resetowal sie i niechcial sie wlaczyc az do odlaczenia glownego zasilania. Wiec wzialem sie za wymiane sprzetu sadzac iz procesor sie przegrzewa (po wlaczeniu 70-80 stopni). Wymieniłem na athlona 2 245 2,9 GHz i plyte glowna asrock n61p-s (z zintegrowana karta grafiki poco ojcu lepsza gra tylko w domino na kurniku :P) dotego zasilacz logik 500 i dysk segate na sata 500 Gb kosc ram 1 Gb goodram Wczesniej miał celerona D 2,8 GHz i płyte której nazwy nie moge sobie przypomniec dsyk WD 160 Gh karte grafiki radeon 9600 kosc ram 1 Gb kingstone (533). Teraz po wymianie praktycznie każdej rzeczy na nową (prócz obudowy) problem nie znikł! Komp nadal sie resetuje czasami wyskakuje blue screen. Juz nie wiem co mam robic :cry: Czy to moze tkwic w obudowie??
  • REKLAMA
  • #2 7028560
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Ocena: 275
    Pewnie śrubki nie dokręciłeś i to dlatego. Czy wcześniej też miał jakiś pseudo zasilacz jak ten "logik"? Masz jakiś porządny zasilacz żeby zrobić test, ewentualnie mierzyłeś napięcia na nim?
  • REKLAMA
  • #3 7033625
    orzech_u
    Poziom 15  
    Ocena: 24
    Prawdopodobnie masz za wysoką temperaturę na płycie głównej, bądź procesorze, jak się przegrzeje to się wyłącza i nie chce się włączyć znowu, bo jest blokada przy zbyt wysokiej temperaturze. Wyczyść chłodzenie, albo wymień na nowe - jakieś wydajniejsze.
  • REKLAMA
  • #4 7033662
    DeDua
    Poziom 20  
    Ocena: 26
    Te 70-80 stopni na procku to stanowczo za dużo. Zmień pastę, zobacz czy radiator na procesor jest dobrze dociśnięty. Jak wygląda kwestia przepływu powietrza, skrzynka nie dusi się czasem w zamkniętym biurku czy czymś podobnym? Zasilacz z dolnej półki, ale i sprzęt też nie aż tak prądożerny. Jak masz możliwość zmierz napięcia na nim. Problem pojawiał się już wcześniej? Jak masz możliwość podmień zasilacz na inny.
  • #5 7034069
    leven
    Poziom 37  
    Ocena: 94
    Jak czesto pojawia sie kochany niebieski ekran ?.
    Zrob jego fotke i pokaz.
    Czy zawsze wystepuje ten sam numer bledu ?.
    Istnieje mozliwosc, ze error wystepuje z powodu modemu internetowego...ja tak mialem i musialem wymienic na nowy.
    Mozliwosci jest od liku, wiec musisz sie sprezyc i okreslic dokladniej w jakich okolicznosciach ten blad wystepuje.
REKLAMA