Witam, mam spory problem z moim kompem.
Obecnie wywala blue screena z błedem 0x0...7b
juz wcześniej pojawiały sie problemy wiec zaczne od początku
Po pierwsze zdarzały się niespodziewane resety, jako, ze system juz dobre kilka miesiecy chodził, wziąłem sie za format, obyło sie bez większych problemów, ale co któreś załączenie był problem z grafika(mianowicie, mozliwe było tylko ustwawienie 4 bitowe). Później pojawił się bluscreeny:
min 0x026c, 4f, 7a a obecnie wspomniany wyzej 7b
Wymieniłem zasilacz, ram, dysk i taśmę, wszystkie były sprawdzane na 2 komputerze i wszystko było wporządku
Nie ma mozliwości żeby zaisntalować windowsa, bo za każdym razem wywala bład, podpiąłem dysk pod inny srzet i instalacja windy przebiegła bez problemowo
Może ktoś mógłby mi pomóc, ma ktoś pomysł jakaż jest przyczyna owych problemów?
jeśli chodzi o sprzet to posiadam
256 mb ram ddr1(wiem ,ze mało
)
athlon xp2200+
geforce fx5200 128mb
zasilacz jakis no name niestety
dysk samsung 80gb 7200, 2 mb cache
pozdrawiam Rafał S.
Obecnie wywala blue screena z błedem 0x0...7b
juz wcześniej pojawiały sie problemy wiec zaczne od początku
Po pierwsze zdarzały się niespodziewane resety, jako, ze system juz dobre kilka miesiecy chodził, wziąłem sie za format, obyło sie bez większych problemów, ale co któreś załączenie był problem z grafika(mianowicie, mozliwe było tylko ustwawienie 4 bitowe). Później pojawił się bluscreeny:
min 0x026c, 4f, 7a a obecnie wspomniany wyzej 7b
Wymieniłem zasilacz, ram, dysk i taśmę, wszystkie były sprawdzane na 2 komputerze i wszystko było wporządku
Nie ma mozliwości żeby zaisntalować windowsa, bo za każdym razem wywala bład, podpiąłem dysk pod inny srzet i instalacja windy przebiegła bez problemowo
Może ktoś mógłby mi pomóc, ma ktoś pomysł jakaż jest przyczyna owych problemów?
jeśli chodzi o sprzet to posiadam
256 mb ram ddr1(wiem ,ze mało
athlon xp2200+
geforce fx5200 128mb
zasilacz jakis no name niestety
dysk samsung 80gb 7200, 2 mb cache
pozdrawiam Rafał S.