logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak sygnału na jednym TV po podłączeniu splitera HD 1.3 - co sprawdzić?

heniu181 28 Wrz 2009 20:30 1121 6
REKLAMA
  • #1 7068207
    heniu181
    Poziom 2  
    witam serdecznie mam jeden problem zakupilem splitera hd version 1.3 na 4 wyjscia i rozdzielilem nim sygnal na dwa telewizory i tu pojawil sie problem ze po otrzymaniu kabla wraz ze spliterem na jednym tunerze programy dzialaja ale niestety po zakupie kabla telefonicznego i po zamontowaniu go wraz z karta do drugiego tunera nie mam programow a wyskakuje tylko napis aby wlozyc karte abonencka powiem tylko ze mam konventer typu opticum twin i tutaj moje pytanie co jest tego przyczyna czy to moze byc zly kabel czy tez konventer za slaby czasze posiadam 60 cm po sprawdzilem tez dzialalnosc kart i na kablu otrzymanym wraz ze spliterem karty dzialaja na jednym jak i na drugim tunerze moze to zbyt dluga odleglosc bo mam az 13m od odbiornikow?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 7068315
    heniu181
    Poziom 2  
    marexsc napisał:
    A jaka platforma jest dzielona?

cyfra+
  • REKLAMA
  • #4 7068373
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 7068406
    heniu181
    Poziom 2  
    mihal2002 napisał:
    Sprawdź czy dobrze wtyczki zaprasowałeś.
    A najlepiej stosuje się do teggo skrętkę komputerową.
    Miałem tak u siebie i wtyczki zmieniałem i dekodery zamieniałem,dopiero wymiana kabelka ok15 do 18 metrów pomagła.
    Działa idealnie.

wlasnie dzisiaj zakupilem kabel telefoniczny 15 metrow i nic z tego a z dekoderami tez cudowalem wiesz wtyczki sa juz zamontowane na stale jak kupilem wiec je nie zmienialem a moze to slaby konveter bo mam opticum i nie wiem czy dobry jest

Proszę poprawić pisownię ( polskie znaki) w przeciwnym wypadku post znajdzie się w koszu.
    Regulamin p.15 - GKVIDEO
  • REKLAMA
  • #6 7068659
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 7069214
    telesat1
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 258
    Cuduj dalej, może coś osiągniesz. A tak na dzieńdobry to zastosuj się do podpowiedzi.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku sygnału na jednym z dwóch telewizorów po podłączeniu splitera HD wersji 1.3 na 4 wyjścia, używanego do rozdzielenia sygnału z konwertera Opticum Twin. Na jednym tunerze programy działają poprawnie, natomiast na drugim pojawia się komunikat o konieczności włożenia karty abonenckiej. Użytkownik zastosował kabel telefoniczny o długości 15 metrów, co może wpływać na jakość sygnału. Zalecenia obejmują sprawdzenie poprawności wykonania wtyczek (czy są połączone 1:1), ewentualną wymianę kabla na skrętkę komputerową oraz zweryfikowanie, czy kabel nie jest uszkodzony lub zbyt długi (13-15 m może powodować tłumienie sygnału). Konwerter Opticum Twin raczej nie jest przyczyną problemu. Problem może wynikać z błędnego połączenia serwera z kartą klienta lub niewłaściwego kabla.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA