logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Deawoo Matiz 2000 - alarm nie reaguje na pilota, auto nie odpala

issanka 29 Wrz 2009 20:16 797 2
REKLAMA
  • #1 7072260
    issanka
    Poziom 1  
    Witam. Mam wielki (jak dla mnie) problem. Otóż pewnego dnia podchodząc do swojego auta po skończonym dniu w szkole, pilot przy kluczykach przestał działać. Samochód nie chciał się otworzyć z pilota. Działo się tak juz kilka razy wiec spróbowałam podejść bliżej i bardziej wycelowac w czujnik... nadal nic. Otworzyłam go więc z klucza (od strony pasażera ponieważ zamek z klucza od strony kierowcy jest zepsuty). Chciałam odpalić autko, lecz nagle zaczął wyć alarm. Zwykle gdy tak miałam musiałam odczekac 10 minut i alarm sam sie wyłączał. Tym razem tak się nie stało. System zabezpieczający zablokował odpalenie samochodu poprzez potencjalnego złodzieja a samochód nie reagował na przyciski z pilota, nawet gdy probowałam wyłączać alarm bedąc w srodku. Pomyślalam wiec ze to bateria w pilocie całkowicie sie zużyła... pojechałam więc z kolegą do miasta po nową baterie do pilota. Myślalam ze wszystko będzie o.k, jednak historia sie powtorzyła - zero reakcji na pilot ze strony autka i ciągłe włączanie sie alarmu ktorego nie dało sie wyłączyć...(zapasowego pilota nie posiadam). Kolega odholował mnie pod blok bo to byla jedyna mozliwosc. Następnego dnia "zresetowałam" samochód odlączajać akumulator na 2 godzinki... to takze nie zadziałało. Skontaktowałam się więc z elektrykiem, ktory powiedzial mi ze tego "nie da sie" naprawic i jedyne co moze to caly ten system alarmowy jedynie wyjac i wyrzucic, razem z centralnym zamkiem... Podejscie tego elektryka wydaje mi sie zbyt drastyczne, wiec prosze o pomoc. Otóż, opłaca się naprawiać cały ten rozkodowany system alarmowy? Czy oddac go w drastyczne rece elektryka? Jesli wyjmie mi alarm i centralke, czekać mnie bedzie takze naprawa zamka z klucza od strony kierowcy... z pilota zawsze otwierał sie normalnie. Prosze o odpowiedz i jakas rade...
  • REKLAMA
  • #2 7072290
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3618
    Najczęściej naprawa systemu polega na wymianie centralki na nową. W 99% to najlepsza i najtańsza metoda. Do tego pewna. Robota prosta, bo wszystkie potrzebne sygnały są już doprowadzone w jedno miejsce.
    Zamiast do elektryka podjedź lepiej do zakładu zajmującego się alarmami, nie będą tacy drastyczni.
    Co to w ogóle jest za alarm? Są jakieś napisy na pilocie? Do jakiego czujnika celowałeś?
  • #3 7072509
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA