logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

EPOX 8KRA2I - Zawieszanie po podkręceniu Duron 1.6 GHz do 2.0 GHz

zwo18 16 Cze 2004 16:54 1233 4
REKLAMA
  • #1 694937
    zwo18
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Mam taki problem, posiadam plytke EPOX 8KRA2I z prockiem Duron 1,6 do tego przestawiam w biosie predkosc szyny czy magistrali nie wiem :P jak to sie nazywa ale przestawiam to na 166 mhz czyli razy 12 daje mi 2.0 Ghz ram mam twinmosa 400 ale w biosie robie tez na 166 zeby zsynchroniozwac ( podobno to cos daje) i mam niby wszsytko fajnie cacy ale ... dopuki nie zaczne grac w co kolwiek :/ wiesza sie odrazu. Nie wiem co robic bo slyszalem ze podkrecaja te procki do 2,5 ghz i chodza a mi o wsumie o 400 mhz sie niechce podrekcic.. :(
  • REKLAMA
  • #2 698075
    md
    Poziom 41  
    Ocena: 787
    Sprawdź temperaturę procesora. Jeżeli podkręcasz komputer, to musisz mu zapewnić wydajniejsze chłodzenie. W trakcie grania obciążenie procesora jest duże, więc przegrzany procesor powoduje zwis systemu.
  • REKLAMA
  • #3 698528
    zwo18
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    hm no nie wiem temeratura nie osiaga nawet 40 stopnia a nie spada chyba tak gwaltownie ta temperatura
  • REKLAMA
  • #4 699938
    kostian
    Poziom 25  
    Ocena: 87
    Nie wszystkie procki kręcą się dobrze - prawdopodobnie masz serie która robi to gorzej.
    Masz b.dobrą płytę do kręcenia a jaką masz grafikę ?
    Podnieś napięcie procesora to jest główna przyczyna zwiech przy podkręcaniu.
  • #5 701409
    r00cky
    Poziom 16  
    Pamietaj ze jesli krecisz magistrale to nie krecisz tylko CPU ale tez AGP m PCI itp. Pamieci chyba sie osobno ustawia czestowliwosc. Wiec sprawdz czy mozesz zmianic napiecie AGP i pamieci, Mi to pomoglo. W advenced chipset features > dramclock/drive control sa rozmaite ustawienia. Tam popatrz i poustawiaj moze pomoze. nar
REKLAMA