logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jest możliwość zainstalowania Visty z dysku HP Recovery?

karol88k 14 Paź 2009 22:22 1527 7
REKLAMA
  • #1 7129694
    karol88k
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    j.w. ponieważ nie mam żadnej płyty, podczas pierwszej instalacji wyskoczył mi błąd przy próbie nagrywania i pominąłem to, teraz potrzebne jest mi odświeżyć dysk a nie wiem czy można to z tego odpalić?
  • REKLAMA
  • #2 7129778
    any56
    Poziom 39  
    Ocena: 840
    Tak.
    Należy tylko odpowiednio to zaznaczyć przy wyborze źródła.
  • REKLAMA
  • #3 7129819
    karol88k
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    hmm ok, ale teraz prosze wytłumacz jak się to dokładnie robi bo nie mam pojęcia
  • #4 7130281
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1100
    RTFM , co na polski przekłada się na: sięgnij do manuala (dostarczonego ze sprzętem) i przeczytaj o przywracaniu systemu z użyciem partycji recovery.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #5 7130592
    Maniek2808
    Poziom 22  
    Ocena: 38
    :arrow: Karol88k do zainicjowania procesu przywracania dysku potrzebujesz płyty. Jesli nie dostałeś zadnej płyty i takowej nie zrobiłeś to zadzwoń do pomocy HP podaj model lapka i numer seryjny w przeciągu kilkunastu dni powinieneś je dostać oczywiście bezpłatnie.

Na ogól przy starcie wciska sie F11 i dalej wg instrukcji. Nie podałeś swojego modelu wiec ciezko mi powiedzieć cokolwiek konkretnego. De facto procedura dla wszystkich komp. wygląda bardzo podobnie tutaj zamieściłem link do przykładowej instrukcji www. Znajdziesz tam odpowiedz na wiekszosc Twoich wątpliwości. Plus jeszcze taka mala informacja.
  • REKLAMA
  • #6 7130605
    Hucul
    Poziom 39  
    Ocena: 470
    Maniek2808 napisał:
    ... zadzwoń do pomocy HP podaj model lapka i numer seryjny w przeciągu kilkunastu dni powinieneś je dostać oczywiście bezpłatnie...

Nie jest to takie oczywiste . Producent może , ale nie musi wysłać tych płytek darmowo .
  • #7 7130820
    Maniek2808
    Poziom 22  
    Ocena: 38
    Hucul napisał:

Nie jest to takie oczywiste . Producent może , ale nie musi wysłać tych płytek darmowo .

Powiedz mi gdzie ja napisałem ze producent cos musi ??? Bo oto chodzi , tak ? Owszem napisałem ze powinien, ale to nie znaczy ze musi. Hucul bez urazy ,ale to niema sensu, chodzi tutaj o odpowiednia interpretacje kontekstów.
  • REKLAMA
  • #8 7131004
    @@@benq@@@
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Musisz mieć tylko płytkę Windowsem Vista odpowiadającą twemu systemowi - czyli np. Home Premium, Ultimate itp. Instalujesz za jej pomocą system i podajesz swój klucz produktu, który masz na odwrocie laptopa. Zaś resztę sterowników ściągasz ze strony producenta - w twoim przypadku HP.

Nie sądzę aby HP wysłało ci te płytki (nie szkodzi zadzwonić i zapytać), ale na 99% karzą ci wysłać laptopa do nich na serwis.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Możliwe jest zainstalowanie systemu Windows Vista z partycji HP Recovery, jednak wymaga to odpowiedniego wyboru źródła podczas procesu przywracania systemu. Standardowo uruchamia się to przez naciśnięcie klawisza F11 przy starcie komputera. W przypadku braku oryginalnej płyty instalacyjnej Vista, konieczne jest posiadanie nośnika instalacyjnego odpowiadającego wersji systemu (np. Home Premium, Ultimate) oraz klucza produktu z laptopa. Sterowniki należy pobrać ze strony producenta HP. Jeśli nie posiadamy płyty recovery, można skontaktować się z pomocą techniczną HP, podając model i numer seryjny laptopa, aby otrzymać nośniki, choć producent nie jest zobowiązany do ich darmowego wysłania. Alternatywnie, w przypadku braku płyty, HP może wymagać wysłania laptopa do serwisu. Szczegółowe instrukcje znajdują się w manualu dołączonym do sprzętu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA