logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony DCR-HC27 - parametry, format 16:9, wyjście video, jakość obrazu

fiskusmati 18 Paź 2009 13:25 1151 9
REKLAMA
  • #1 7143337
    fiskusmati
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 25
    Witam dziś kupiłem tą kamerkę za 300zł na alledrogo, powiedzcie mi czy cena jest dobra, kamerka jest sprawna.

Chciałbym się dowiedzieć o jej parametrach, na aukcji nie mozna nic wyczytać bo jest skopiowane ze strony i nic nie widać.

1. Czy kamerka moze nagrywac w 16:9, oraz czy moze taki obraz dawac na wyjsciu video?
    2. Czy ta kamerka w ogóle ma wyjście video?
    3. Czy ma dobry obraz i dobry przetwornik?
    4. Na jakim nosniku zapisuje się obraz?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 7144332
    fiskusmati
    Użytkownik obserwowany
    Znalazłem już instrukcję z której wynika że ma wyjście AV, mozna nagrywac w 16:9 i jest miniDV.

Ale czy 300zł za nią do dobra cena? Pozatym nie piszą tak czy 16:9 także pojawia się obraz w tym formacie, czy panorama jest tylko na taśmie lub/i podgladzie?

Oraz czy rozdzielczość jest dobra 800 000 pikseli? do dobrze? Niby jakiś HAD CCD, a z tego co wiem to CCD jest lepszy od CMOS, a HAD kojaży mi sie z HARD czyli z czyś "ekstremalnym".

Prosze o odpowiedz, pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 7153784
    fiskusmati
    Użytkownik obserwowany
    Proszę mi wytłumaczyć gdzie w tej kamerce znajduje sie gniazdo video.
  • REKLAMA
  • #5 7154015
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 640
    A co instrukcja mówi na ten temat?
  • #6 7154580
    fiskusmati
    Użytkownik obserwowany
    Jest zespolone gniazdo w którym są piny od video oraz od dv link. Przewodu takeigo nie dostałem w paczce, gdzie go mogę kupić w pobliskim sklepie mikron lublin nie ma.
  • #7 7154758
    Godmaker
    Poziom 19  
    Ocena: 18
    W salonie i/lub serwisie autoryzowanym Sony będą mieli, ale drogi jest.
  • #8 7156483
    fiskusmati
    Użytkownik obserwowany
    A nie idzie dokupić podróbki na allegro tudziez kupic taki wtyk i podłaczyc sie pod odpowiednie piny?
  • #9 7165285
    Ans.Sklep
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Raczej nie. Nie spotkałem jeszcze zamiennika. W salonie sony albo na stronce poszukaj informacji na ten temat.
  • #10 7165322
    fiskusmati
    Użytkownik obserwowany
    Znalazłem na allegro, mówią że pasuje do wszystkich kamer sony wtyk tez pasuje, oraz wygląd jest identyczny. Cena też pasuje - 25zł + 3,5zł wysyłka.

Podsumowanie tematu

✨ Sony DCR-HC27 to kamera miniDV wyposażona w wyjście AV (gniazdo zespolone zawierające piny video oraz DV link). Kamera umożliwia nagrywanie w formacie 16:9, zarówno na taśmie, jak i podczas podglądu obrazu. Posiada przetwornik CCD typu HAD o rozdzielczości około 800 000 pikseli, co zapewnia dobrą jakość obrazu. Do podłączenia kamery potrzebny jest specjalny przewód z odpowiednim wtykiem, który nie jest standardowo dołączany do zestawu. Taki przewód można zakupić w autoryzowanych serwisach Sony lub na aukcjach internetowych, gdzie dostępne są kompatybilne zamienniki w cenie około 25 zł plus koszty wysyłki. Cena 300 zł za używaną kamerę w pełni sprawną jest uznawana za rozsądną.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA