logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ładowarka do Siemens C35 - jakie napięcia między pinami? Schemat i dane techniczne

Damian22 02 Sty 2003 14:39 1630 11
REKLAMA
  • #1 74376
    Damian22
    Poziom 14  
    Ocena: 29
    potrzebuje jakies informacje na temat tej ladowarki moze ma ktos jakis schemat jakies dane jakie napiecia powinny byc miedzy nozkami
  • REKLAMA
  • #2 74399
    michu
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    Czy próbowałes na innego telefonu do tej ładowarki? Może to wcale nie jest jej wina, tylko telefonu. Albo po prostu nie ma gdzieś styku
  • #3 74405
    Damian22
    Poziom 14  
    nie dziala nie ma zadnego napiecia na wyjsciu kabelek jest dobry ale nie wiem co dalej jakie powinny byc paranetry elementow :(
  • #4 74512
    tomaszwl
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4
    Lepiej powiedz jak masz zamiar ja rozebrac, bo to w zasadzie nierozbieralne badziewie. Po rozebraniu w ogole nie bedzie wygladala, a na gieldach mozesz kupic juz za 15-20 pln nieoryginalna - nie prosciej?
    Pozdro,
    Tomasz WL
  • REKLAMA
  • #5 74579
    tomek2000
    Poziom 24  
    Ocena: 173
    Na skrajnych wyprowadzeniach wtyczki (w orginalnej ładowarce są 3 piny) powinieneś mieć ok. 7V. Przy zwarciu prąd ok 1A (dla transformatorowej). A jedyną możliwością rozebrania jest rozłupanie. Potem trzeba ją niestety skleić :(
  • REKLAMA
  • #6 74728
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    ja kupuje takie po 6zł impulsowe
  • #7 74734
    picador
    Poziom 33  
    Ocena: 104
    Dziur , te impulsowe sa do d.... , i nie trzeb ich rozłupywać , tak ładnie się przedzielają , tylko trzeba odpowiednio do niej podejść , tak jak z kobietką :D

możesz mieć nawet zimny lut , albo bezp termiczny Ci poleciał ...
    w oryginałach jest stabilizator , w podróbkach tylko mostek , ale chodzą :)

najlepiej jest rozdzielać takie klejone obudowy używając młotka i nożyka , jak to dobrze zrobisz to i śladu nie będzie po sklejeniu :)

ale lepiej chyba kupić , taniocha ...
  • #8 74740
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    czemu? ja juz transformatora nie chce. Do 6210 tez mam impulsa (fakt oryginała ale jeden h**) Transformator jest dobry do Ni-Mh maja mniejszy output. Np 3210 na impulsie sie nie ładuje
  • #9 74745
    picador
    Poziom 33  
    impulsowe oryginały są super , ale ta chińszczyzna , miałem sporo zwrotów , czasem ładowałem serwisowany aparat , siadały dosłownie po kilku minutach , trafa są trwalsze , wykonane badzieiwasto ale latają ...
  • REKLAMA
  • #10 74779
    Damian22
    Poziom 14  
    oki dzieki za rady chyba kupie nowa:)ladowarke bedzie szybciej a z ta sie pobawie w wolnych chwilach:))
  • #11 74781
    picador
    Poziom 33  
    męska decyzja :D
  • #12 2854807
    pawciu1
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    moim zdaniem nie oplaca sie nic robic z ladowarkami poniewaz sa po pare zlotych na allegro poprostu szkoda czasu

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy ładowarki do telefonu Siemens C35, w szczególności napięć między pinami oraz schematu i danych technicznych. Oryginalna ładowarka posiada 3 piny, na skrajnych powinno być około 7V, a przy zwarciu prąd około 1A (dla transformatorowej). Ładowarki są praktycznie nierozbieralne bez uszkodzenia obudowy, a naprawa jest trudna. Wymiana na nową, nawet nieoryginalną, jest często bardziej opłacalna i wygodna. W dyskusji poruszono różnice między ładowarkami transformatorowymi a impulsowymi – oryginały impulsowe są dobre, ale chińskie podróbki często zawodzą i mogą uszkadzać telefon. Transformatorowe są trwalsze, ale większe i cięższe. Wskazano też na możliwe problemy z zimnym lutem lub uszkodzonym stabilizatorem w oryginalnych ładowarkach. Ogólnie zaleca się zakup nowej ładowarki zamiast naprawy ze względu na niską cenę i trudność serwisu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA