logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C35 nie ładuje mimo podłączenia ładowarki, napięcie 2,6V na baterii

gepik 26 Kwi 2003 19:00 1498 10
REKLAMA
  • #1 198765
    gepik
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Mam C35 s35 po włożeniu ładowarki (jest dobra) pokazuje ładowanie lecz faktycznie nie ładuje sprawdzałem na wyjściu baterii w telefonie jest 2,6v natomiast w sprawnym jest 4,01 może ktoś miał taki przypadek
  • REKLAMA
  • #2 198770
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    zobacz dialoga
  • REKLAMA
  • #3 198774
    Vitex
    Poziom 12  
    albo zmien ladowarke czasami jest tak ze pokazuje ladowanie a w rezultacie prod spada tak nisko ze zadnego ladowania nie ma
  • #4 199637
    gepik
    Poziom 12  
    ładowarke zmieniałem dialoga też problem ten sam
  • #5 200164
    SZYDZIU
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Też mam takiego siemensa :( Jak naładuje bateryjke w telefonie kolegi wszystko jest ok :)
  • #6 200191
    mosfet
    Poziom 25  
    Ocena: 27
    a nie padl czasem mosfeciak od ladowania? w orygilanej instrukcji serwisowej opisuja taki przypadek..ale wiecie jak jest z oryginalnymi serwisowkami.."telefon nie dziala-wymien pol telefonu..dalej nie dziala, wymiej drugie pol i skasuj klienta na <wartosc telefonu>*2 :)
    grtz!
  • REKLAMA
  • #7 200823
    gepik
    Poziom 12  
    zmieniałem już wszystko w okolicy kondensatory również jeszcze porównuje wszyskie przejścia z dobrym który ładuje jak dojde do czegoś dam znać
  • REKLAMA
  • #8 216184
    SZYDZIU
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Ja już swojego zrobiłem :lol: Co było?? nie wiem :D Spryskałem płynem Kontakt WL i potraktowałem gorącym powietrzem i zaczął działać :D
  • #9 221751
    bobeer
    Poziom 28  
    Ocena: 641
    powodem powyzszego przypadku najprawdopodobniej byl
    braki kontaktu pod procesorem (infineon...)
  • #10 223531
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    zobacz tez złacze systemowe, miałem dzisiaj takiego, i wyobrazcie sobie ze pokzywał ładowanie jebaxxx a nie ładował. Zaczałem od złacza i pomogło od razu.
  • #11 223685
    irc
    Poziom 18  
    Ocena: 19
    A może pobawić trzebaby się było ustawieniami baterii :?

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Siemens C35 (S35), który mimo podłączenia sprawnej ładowarki wskazuje ładowanie, lecz bateria nie jest faktycznie ładowana – napięcie na baterii wynosi około 2,6 V zamiast prawidłowych 4,01 V. Próby wymiany ładowarki oraz porównania z działającym egzemplarzem nie przyniosły rozwiązania. Wskazywano na możliwe uszkodzenie elementów odpowiedzialnych za ładowanie, takich jak mosfet, kondensatory lub złacze systemowe. Jeden z użytkowników zasugerował problem z kontaktem pod procesorem Infineon, co potwierdziło się po zastosowaniu środka Kontakt WL i obróbce gorącym powietrzem, co przywróciło funkcjonalność ładowania. Dyskusja podkreśla trudności z serwisowaniem oryginalnych układów i konieczność dokładnej diagnostyki ścieżek i komponentów w obwodzie ładowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA