logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Modem ZTE MF100 - częste rozłączanie z siecią IPlus, co może być przyczyną?

moro25 24 Paź 2009 17:14 6572 6
REKLAMA
  • #1 7169618
    moro25
    Poziom 24  
    Ocena: 26
    Posiadam modem ZTE MF100 i co jakiś czas mnie rozłącza a potem ciężko się połączyć ponownie i nie wiem czy to wina modemu czy IPlusa?? Na przykład jak nie korzystam z internetu to się wyłącza ciągle a jak używam, czyli przeglądam strony to działa ale czasem też wyłączy.
  • REKLAMA
  • #2 7169894
    ortem
    Poziom 10  
    Miałem podobnie z huawei E220, byłem w plusie ale kazali mi dać do serwisu i na m-c w zastępstwie nie dają żadnego modemu i za te 30 dni tez bym musiał płacić Więc postanowilem sie jeszcze troche pomeczyc i to byla sluszna decyzja ze im go nie zostawilem bo po jakis dwóch tygodniach problem sam sie rozwiazal, poprostu przestal sie sam rozłączać, wydaje mi sie ze kolo mnie mieli cos z nadajnikiem
  • REKLAMA
  • #3 7170055
    moro25
    Poziom 24  
    Ja mam IPlusa od dwóch miesięcy dopiero i ciągle się rozłącza. Skoro nie dają nic w zastępstwie to wiadome że nie będzie się czekać miesiąc i płacić za darmo a to już świadczy o nich ale to inny temat dyskusji. Więc może jak poczekam to cud się stanie i przestanie rozłączać.
  • REKLAMA
  • #4 7171715
    ortem
    Poziom 10  
    A to od początku sie tak rozłancza??
  • REKLAMA
  • #5 7171786
    moro25
    Poziom 24  
    Tak od samego początku. Nie dość że się rozłącza to potem trudno się połączyć z internetem, gdyż piszą jakieś bzdury abym poprawił kartę w modemie, albo nagle zły jest pin, ale po jakimś czasie znowu się da połączyć i tak aż do następnego rozłączenia.
  • #6 7180016
    ortem
    Poziom 10  
    A to tu bedzie modem prawdopodobnie zepsuty albo zasieg slaby. sprawdz na mapie zasiegu jaki masz zasieg
  • #7 7180401
    moro25
    Poziom 24  
    Modem raczej sprawny gdyż sprawdzałem na innym kompie w innym mieście i działał cały dzień bez rozłączania. U mnie trochę rzadziej się już wyłącza odkąd włączam internet nie przez ten program tylko w połączeniach, przynajmniej tam od razu się łączy bez pisania tych różnych rzeczy. Więc być może coś z zasięgiem mam w tych Katowicach.

Podsumowanie tematu

✨ Modem ZTE MF100 użytkownika często rozłącza się z siecią IPlus, szczególnie gdy nie jest aktywnie używany, a ponowne połączenie bywa utrudnione z komunikatami o błędach karty SIM lub PIN. Problem występuje od początku użytkowania. Inny użytkownik podzielił się doświadczeniem z modemem Huawei E220 w sieci Plus, gdzie problem rozłączeń ustąpił po około dwóch tygodniach, prawdopodobnie z powodu naprawy nadajnika sieci. Sugerowano również sprawdzenie zasięgu na mapie, gdyż słaby sygnał może powodować rozłączania. Test modemu ZTE MF100 na innym komputerze i w innym mieście wykazał stabilne działanie, co wskazuje na możliwe problemy z zasięgiem w lokalizacji użytkownika (Katowice). Zauważono, że łączenie się z internetem bezpośrednio przez ustawienia połączeń systemowych zmniejsza częstotliwość rozłączeń i błędów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA