Sprawdziłem i niestety w okolicach schowka nie ma wentylatora.Patrząc na przewody zasilające silnik to idą do środkowej lub lewej części nagrzewnicy.Auto ma klimatronic ale czy to ma znaczenie?
Właśnie przeglądałem kompletne nagrzewnice na allegro i doszedłem do tego samego wniosku.Jutro będzie nowy silnik to dam znać o efektach.Dzięki za zainteresowanie tematem.
Dodano po 11 [minuty]:
Jeśli już o tym modelu to oprócz tego ,że wymieniłem już mikro wyłączniki w klamkach i teraz problem z nawiewem to dochodzi jeszcze sprawa elektrycznie składanych lusterek.A krótko mówiąc działają jak chcą ,raz się złożą ale nie można ich rozłożyć lub staną w rożnych momentach.Czy jest jakiś sposób na ich prawidłowe działanie?
✨ W Renault Scenic 2 z 2004 roku z silnikiem 1.9 dCi silnik dmuchawy znajduje się zazwyczaj pod schowkiem po stronie pasażera, jednak w tym przypadku wentylator nie był tam zlokalizowany. Zasilanie silnika prowadzi do środkowej lub lewej części nagrzewnicy, a dostęp do wentylatora utrudnia wałek kierownicy. Wymiana silnika dmuchawy wymaga demontażu schowka i elementów kokpitu, co zostało szczegółowo opisane w podanym linku do forum elektroda.pl. Objawem uszkodzenia jest uruchamianie silnika dmuchawy tylko po uderzeniu w obudowę tunelu nawiewu, co wskazuje na problem mechaniczny lub elektryczny silnika. Auto wyposażone jest w klimatyzację automatyczną (klimatronic), co może mieć wpływ na lokalizację i sposób montażu dmuchawy. Po wymianie silnika dmuchawy autor planuje podzielić się efektami naprawy. Dodatkowo poruszono problem elektrycznie składanych lusterek, które działają niestabilnie, jednak nie podano rozwiązania tego zagadnienia. Wygenerowane przez model językowy.