logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP PSC 1315 - Kalibracja tuszy przewija pustą kartkę, błąd papieru

zmp3 05 Lis 2009 09:37 1859 3
REKLAMA
  • #1 7217890
    zmp3
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Witam

Dostałem drukarkę i otóż mam taki problem.
    Od kad ja dostałem po zainstalowaniu sterowników chciała wyrównać tusze ale niestety nie jest to wykonalne ponieważ przy próbie kalibracji przewija pusta kartkę i wyswietla bład papieru. Jednak przy próbie drukowania z komputera działa wszystko normlanie.

Objaw przewijania kartki jets tylko przy probie wyrownania, przy innych testach czy normalnym drukowaniu nie występuje.

Przeczytałem juz chyba wszystkie watki na forum i google, zakupilem nowe tusze oryginalne, resetowałem je i dalej jest to samo juz brakuje mi pomysłow.

prosze o pomoc

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 7240224
    michalekx
    Poziom 14  
    Ocena: 21
    to dość popularna maszyna.znajdz kogos kto ma podobną.wydrukuj u niego kalibrację.puść na maszynie skan.Skoro mozesz drukowac spod komputera znaczy, że doprowadzasz maszynę do stanu użyteczności.
  • REKLAMA
  • #3 7252633
    krystian k
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 83
    A czytałeś lub chociaż ogladałeś instrukcje po wyrównaniu poziomu tuszy i wydrukowaniu kartki automatycznie przez drukarkę ? jeśli masz słabe tusze i wydruk jest kiepski, to jak położysz ten test na szybe odpowiednia strona to pewnie na wyswietlaczu pokazuje się "E" .
  • #4 7504840
    zmp3
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Witam

Rozwiązaniem był uszkodzony ząbek od czujnika kartki, w tym modelu występują dwa i jeden z nich był złamany.

Po wymianie wymianie ząbka z plastiku wszystko działa bez problemu.

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA
REKLAMA