logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP PSC1315 - automatyczne drukowanie strony wyrównania po włączeniu

morswin89 15 Lut 2009 16:26 8742 7
REKLAMA
  • #1 6154002
    morswin89
    Poziom 23  
    Ocena: 190
    Mam następujący problem, przy każdym włączeniu urządzenia wielofunkcyjnego HP PSC1315 samo włącza sie drukowanie strony do wyrównywania pojemników z tuszem. Wcześniej wywaliło mi 2 razy błąd że nie można znaleźć pojemnika z czarnym tuszem, po zresetowaniu kardridża ten problem ustał.
  • REKLAMA
  • #2 6154310
    Piccollo
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Popatrz co na tej stronie się drukuje.
    Tam jest nawet obrazkowa instrukcja co z tą kartką należy zrobić.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 6155300
    wladek83
    Poziom 32  
    Ocena: 104
    morswin89 - niepotrzebnie tak warknąłeś na kolegę. Ja również miałem identyczny przypadek, pomogło gdy wydrukowana strona testowa była idealna - idealne wszystkie kolory oraz czarny. Po zeskanowaniu drukarka zaakceptowała wydruk i już więcej go nie drukowała. Gdy wydruk pozostawiał wiele do życzenia, było jak u ciebie.

Pzdr.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 6155439
    bonus5
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Dokłanie tak jak kolega wladek83 pisze. Musisz mieć sprawne obydwa tusze. Brak któregokolwiek z nich (tzn nieczytelny wydruk) nie pozwoli dokończyć kalibracji.
    Pozdrawiam.
  • #6 6155488
    morswin89
    Poziom 23  
    Ocena: 190
    Mam sprawne obydwa tusze i wydaje mi się ze jakość wydruku tej strony do kalibracji jest taka sama jak kiedyś. Spróbuje zrobić czyszczenie tych tuszy, jest jeszcze jakiś inny sposób aby poprawić jakość tego wydruku?

No i właśnie okazało się chyba że czarny tusz uległ uszkodzeniu, drukarka przestała reagować na cokolwiek ciągle miga dioda od "sprawdź pojemnik z tuszem"
  • Pomocny post
    #7 6168079
    konradx
    Poziom 18  
    Ocena: 73
    I to jest własnie ten problem. Notoryczne wyzwalanie kalibracji w urządzeniu spowodowane jest początkiem końca kardridza. W sporadycznych przypadkach efekt przynosi czyszczenie styków izopropanolem i styków w samej karetce. Podmiana kardridza na sprawny powinna załatwić sprawe. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Urządzenie wielofunkcyjne HP PSC1315 automatycznie drukuje stronę wyrównania pojemników z tuszem przy każdym włączeniu. Problem pojawił się po błędach związanych z wykrywaniem czarnego tuszu, które ustąpiły po zresetowaniu kartridża. Aby kalibracja zakończyła się pomyślnie i drukarka przestała drukować stronę wyrównania, konieczne jest uzyskanie idealnej jakości wydruku testowego, co wymaga sprawnych i dobrze działających obu tuszy. W przypadku pogorszenia jakości lub uszkodzenia kartridża, drukarka może nie reagować i stale sygnalizować problem z pojemnikiem. Czyszczenie styków kartridża i karetki izopropanolem może czasowo pomóc, jednak ostatecznym rozwiązaniem jest wymiana uszkodzonego kartridża na nowy. Po wymianie kartridża urządzenie działa prawidłowo i przestaje automatycznie drukować stronę wyrównania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA