Witam wszystkich wyjadaczy z forum elektrody
Pacjent :
Saeco Incanto Deluxe
Co boli:
Podczas zaparzania kawy mamy powiedzmy sobie 4 etapy
1/ mielenie
2/ ladowanie do zasobnika
3/ grzanie/parzenie
4/ nalewanie do kuborka napoju bogow.
W czasie wykonywania ostatniej czynnosci tempo i cisnienie z jakim wywar ląduje w kubeczku zdecydowanie sie zmienil od stanu fabrycznego. Nie dosc ze leje bardzo powoli , to odnosze wrazenie ze ekspres sie meczy bo wszystkie pompki i inne cuda slychac ze pracuja ale z kranika ledwo ledwo. To primo.
Dwa ze na 10 kaw dziewieć zatrzymuje sie w polowie nalewania i ekspresio prosi o odpowietrzenie.
Po odpowietrzeniu ( spuszczenie goracej wody ) mozna zrobic 2-3 kawy i znow sie zapowietrza.
Czego uzywam:
Filtry wymieniane jak tylko sobie maszyna zapragnie. ( z odpowietrzeniem wedle instrukcji itd.. )
Woda dodatkowo filtrowana jeszcze w czajniku "brita" .
Kawa glownie w ziarenkach .
Pytanie :
Co powoduje takie nagminne zapowietrzanie ?
Czy te objawy "niemocy" podczas nalewania kawy to tez zwiazane z tym ze sa jakies cyrki z zapowietrzajacym sie ukladem czy to jeszcze jakis extras ?
Ekspres na gwarancji.
Czy leciec do serwisu czy ja popelniam jakis blad w sztuce i nie robie czegos oczywistego ? - to moj pierwszy cisnieniowiec .
PS.
Do moderatora
Ja nie chce do kosza...
podpisano
pierwszy post

Pacjent :
Saeco Incanto Deluxe
Co boli:
Podczas zaparzania kawy mamy powiedzmy sobie 4 etapy
1/ mielenie
2/ ladowanie do zasobnika
3/ grzanie/parzenie
4/ nalewanie do kuborka napoju bogow.
W czasie wykonywania ostatniej czynnosci tempo i cisnienie z jakim wywar ląduje w kubeczku zdecydowanie sie zmienil od stanu fabrycznego. Nie dosc ze leje bardzo powoli , to odnosze wrazenie ze ekspres sie meczy bo wszystkie pompki i inne cuda slychac ze pracuja ale z kranika ledwo ledwo. To primo.
Dwa ze na 10 kaw dziewieć zatrzymuje sie w polowie nalewania i ekspresio prosi o odpowietrzenie.

Czego uzywam:
Filtry wymieniane jak tylko sobie maszyna zapragnie. ( z odpowietrzeniem wedle instrukcji itd.. )
Woda dodatkowo filtrowana jeszcze w czajniku "brita" .
Kawa glownie w ziarenkach .
Pytanie :
Co powoduje takie nagminne zapowietrzanie ?
Czy te objawy "niemocy" podczas nalewania kawy to tez zwiazane z tym ze sa jakies cyrki z zapowietrzajacym sie ukladem czy to jeszcze jakis extras ?
Ekspres na gwarancji.
Czy leciec do serwisu czy ja popelniam jakis blad w sztuce i nie robie czegos oczywistego ? - to moj pierwszy cisnieniowiec .
PS.
Do moderatora

Ja nie chce do kosza...
podpisano
pierwszy post