Radio pojawiło się niedawno, przymierzam się do jego zakupu. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym radyjkiem?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamstemar28 napisał:Ja mam johnnego III niezle działa funkcja vox jest dla mnie za czuła ale jak narazie niezle sobie radzi.
Cytat:Mam pytanko dotyczące strojenia anten z tymi radyjkami: na ile dobrze udało się Wam zestroić swoje radyjka i z jakimi antenami?
Mirras napisał:Wczoraj zamontowałem w samochodzie Harry'ego III. Odsłuch jest rewelacyjny. Automatyczne ASC działa bez zarzutu. Jest jednak jeden problem: na mierniczku wyciska tylko niecałę 3 W, podczas gdy Alan 42 Multi na tych samych antenach wyciska prawie równe 4 W. Pomiar oczywiście po zestrojeniu anteny, próby robiłem na dwóch antenach ML-145 Presidenta.
Mirras napisał:na ile dobrze udało się Wam zestroić swoje radyjka i z jakimi antenami?
Miałem dotychczas 5 różnych radyjek i ok. 10 różnych anten, wszystkie stroiłem sam, w różnych konfiguracjach, mam więc jakieś doświadczenie. Jedne anteny stroją się lepiej, inne gorzej, ale również z jednymi radiami udaje się lepiej zestroić, z innymi troszkę gorzej - stąd moje pytanie.
Mirras napisał:Harry III i Johnny III są bardzo podobnymi radyjkami, nieznacznie różnią się tylko funkcjonalnie. Prawdopodobnie będą zachowywać się bardzo podobnie.
Mam pytanko dotyczące strojenia anten z tymi radyjkami: na ile dobrze udało się Wam zestroić swoje radyjka i z jakimi antenami?
Miałem dotychczas 5 różnych radyjek i ok. 10 różnych anten, wszystkie stroiłem sam, w różnych konfiguracjach, mam więc jakieś doświadczenie. Jedne anteny stroją się lepiej, inne gorzej, ale również z jednymi radiami udaje się lepiej zestroić, z innymi troszkę gorzej - stąd moje pytanie.
Może testowaliście swoje zestawy radio-antena na zasięg? Byłbym ciekaw Waszych doświadczeń w tym zakresie.