logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki głośniczek do Panasonic KX-TGA224W? Zamiennik i naprawa podświetlenia?

Pisklak 14 Lis 2009 13:52 1968 5
REKLAMA
  • #1 7258882
    Pisklak
    Poziom 16  
    Ocena: 17
    Witam serdecznie, telefon upadł i uszkodził się głośniczek, niestety nie wiem jaki kupić w zamian, na aktualnym są tylko oznaczenia takie jak:

DAIN
    LOAD02
    A00010
    8ohm 3K

Jeśli jest jakiś zamiennik to proszę napisać jaki? Ew. oryginał gdzie mogę kupić.

P.S - Jeszcze nie działa mi lewa strona podświetlenia wyświetlacza, ale z doświadczenia wiem, że wyświetlacze są drogie (mogę się mylić). Da się to naprawić?

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 7259017
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    Kup uszkodzona na Allegro, głośnik z wysyłka będzie droższy..
    WW
  • REKLAMA
  • #3 7259178
    Pisklak
    Poziom 16  
    Orientowałem się już.
    Problem w tym, że na allegro nie ma takowych słuchawek, nawet całych aparatów nie ma.
    A powiem tak, nowe takie telefonu stoją w granicach 300zł, więc jeśli za kupno głośnika miał bym zapłacić 50zł, czy nawet 100zł to myślę, iż opłaca mi się. Więc, gdzie i za ile mogę dostać taki głośniczek?
  • REKLAMA
  • #4 7265891
    wiech
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Podeślij mi na priva zdjęcie gośniczka i podaj wymiary -średnica, wysokość.Mam kilka z rożnych sluchawek,może coś dobiorę
  • REKLAMA
  • #5 7266520
    oscar2000
    Poziom 34  
    Ocena: 160
    za 300 zł . to ty wypasionego panasonica kupisz ..... i mowa jest o głosniku od funkcji głośnomuwiącej chyba bo tam jest 8 om ..... jak nie działa podświetlenie to jest przerwa na płycie słuchawki ( pisałeś ze upadła ) i usterką głośnika jest prawdopodobnie to samo.... zamień na chwilę glośnik czyli wkladkę słuchawkową z tej słuchawki tamta jest na około 132 omy ale to nieważne i zobacz czy działa .. jeśli nie to się potwierdzi co mówie .... rozumiem , że słuchawka też nie dzwoni ... ?
  • #6 7268415
    Pisklak
    Poziom 16  
    Kolega oscar200 troszkę mnie źle zrozumiał.
    Słuchawka działa wyśmienicie, dobrze mnie słychać i ja słyszę dobrze osobę z którą aktualnie rozmawiam (lecz przez głośniczek od funkcji głośnomówiącej). Po upadku telefonu jedyną usterką jest to iż nie działa przedni głośniczek do "cichych" rozmów.
    Wyświetlacz nie działa od dawien dawna - nie ma to nic wspólnego z upadkiem.

Dziękuje za chęć udzielenia mi pomocy i pozdrawiam serdecznie!
REKLAMA