po przestrojeniu lokalne stacje są, ale takie jak rmf fm czy radiozet są słabo słyszalne i cężko je złapać co robić?
---------------------------------------------------------------------------
dalej: gml-y się spaliły. mam kit norda ne 060 (stare z tda 2030 zasilanie niesymetryczne 30 V- tda też spalone) z trafa w amatorze odwinąłem troche drutu by było 30V i dowinąłem zasilające uzwojenie dla zasilania amatora teraz pytaanko: czy zamiast tda 2030 można by użyć tda 2050 (czy trafo wyrobi - czy nie będzie się grzał za bardzo?)
----------------------------------------------------------------------------
dalej co do przestrojenia: czy długości nóżek kondensatora ( 3,3 piko) ma znaczenie ja mu zostawiłem po milimetrze nóżek - czy stąd te problemy z przestrojeniem? dzięki za odpowiedzi i porady
-------------------------------------------------------------------------------
dla jasności: jest to amator 2b stereo dss 201
-------------------------------------------------------------
Scalono 6 postów
j.
https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php
------------------------
trafo ma 70 W
----------------------
jescze jeden mały kłopot: nowe pasmo zamyka się w 2/3 starego pasma: od 70 MHz jest cisza i nie pomaga regulacja kondziem czy cewką plis HELP!
---------------------
---------------------------------------------------------------------------
dalej: gml-y się spaliły. mam kit norda ne 060 (stare z tda 2030 zasilanie niesymetryczne 30 V- tda też spalone) z trafa w amatorze odwinąłem troche drutu by było 30V i dowinąłem zasilające uzwojenie dla zasilania amatora teraz pytaanko: czy zamiast tda 2030 można by użyć tda 2050 (czy trafo wyrobi - czy nie będzie się grzał za bardzo?)
----------------------------------------------------------------------------
dalej co do przestrojenia: czy długości nóżek kondensatora ( 3,3 piko) ma znaczenie ja mu zostawiłem po milimetrze nóżek - czy stąd te problemy z przestrojeniem? dzięki za odpowiedzi i porady
-------------------------------------------------------------------------------
dla jasności: jest to amator 2b stereo dss 201
-------------------------------------------------------------
Scalono 6 postów
j.
------------------------
trafo ma 70 W
----------------------
jescze jeden mały kłopot: nowe pasmo zamyka się w 2/3 starego pasma: od 70 MHz jest cisza i nie pomaga regulacja kondziem czy cewką plis HELP!
---------------------