logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

INTEGRA 64 - podział na strefy - wspólne wejścia

adamc33 17 Lis 2009 14:00 1485 1
REKLAMA
  • #1 7272369
    adamc33
    Poziom 10  
    Witam

Jakiś czas temu, w alarmach Satela można było do kilku stref przypisać jedno wejście, a strefy można było zagnieżdzć w sobie. Teraz w instruckji INTEGRA 64 czytam, że jedno wejście może być przypisane tylko do jednej strefy. Wg. mnie to duża niedogodność i wierzę, że jest jakieś inne, alternatywne rozwiązanie tego problemu. Wierzę tym bardziej, że alarm jest już założony.

W moim przypadku np. mam psa i wychodząc bez psa chciałbym załączyć strefę1= (całość alarmu - wybrane czujki PIR). Gdy natomist wyjeżdzam z psem załączam całość alarmu = strefa2. Wszystkie manipulatory przypsiane do dwóch stref, abym z dowolnego mógł załączyć dane sterfy. Nadmienię, że kilka czujek PIR jest "blokowancyh przy braku wyjścia" - załączając alarm bez wyjścia, załączam bardziej ochronę obwodową i wybrane miejsca, o których wiem, że nie powinno mnie tam być.

Tak więc czujki wejścia/wyjścia powinny należeć wg. mnie zarówno do strefy1 jaki i strefy2, czujki strefy1=(całość alarmu - wybrane czujki PIR) należą także do strefy2 (całość) A alarm tego nie umożliwia. Jak to zrealizować?
  • REKLAMA
  • #2 7272441
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA