logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Darmowe wersje Express Edition 2005: Visual Studio i SQL Server - skąd pobrać?

mmm777 30 Cze 2004 23:22 18026 25
REKLAMA
  • #1 720224
    mmm777
    Poziom 31  
    Ocena: 240
    Chodzi o wersję nazwaną `Express Edition', dla amatorów - obcietą, ale w pełni funkcjonującą. Do ściągnięcia są:

Visual Basic 2005 Express Edition
    Visual C# 2005 Express Edition
    Visual C++ 2005 Express Edition
    Visual J# 2005 Express Edition
    Visual Web Developer 2005 Express Edition
    SQL Server 2005 Express Edition

Narzędzia są tutaj: http://lab.msdn.microsoft.com/express/
  • REKLAMA
  • #2 723048
    h-doc
    Poziom 27  
    Ocena: 21
    Czy ktoś mółby to udostępnić w jakimś dogodniejszym miejscu? Jestem modemowcem, więc muszę to pościągać w kawałkach, a Microsoft mi tego nie umożliwia.
  • #3 736359
    shg
    Poziom 35  
    Ocena: 135
    2005 - Majkrosoft wyprzedza czas (podobnie jak Bella) :D z niecierpiliwością czekam na windows 2008.
    :arrow: h-doc za kilha tygodni będą mieli płytki z darmową betą.
    Gdzie indziej raczej tego nie udostępnią Nawet strona po polsku jest na amerykańskim serwerze (czyżby się czegoś obawiali ?) :(

po nieprzyjaznej procedurze rejestracyjnej zassałem c++:
    (2.3MB, dziwnie małe :o , no ale niby okrojone.., chyba że uruchomi się to badziewie, a potem instaluje z netu?, bo VC++ 6.0 Standard zajmuje 71MB)
    I się rozczarowałem - wymaga win 2000, lub wyżej. mam 98
    Jeżeli kogoś interesuje (ale nie wiem co to jest, to co pobrałem), to mogę wrzucić na serwer interii, powiedzmy na tydzień (w końcu to nielegalne :D )
  • #4 736833
    h-doc
    Poziom 27  
    Ocena: 21
    shg - tak, ten plik 2.3MB też ściągnąłem i jest to niestety instalator sieciowy. Niestety, nie stać mnie na czekanie kilka godzin aż się sciągnie (w dodatku pewnie bez gwarancji sukcesu). Chyba zaczekam na te darmowe płytki - ciekawe czy będą rozsyłać je wszystkim zainteresowanym.
  • #5 783812
    dareksmi
    Poziom 12  
    Mnie chyba zupełnie nie daje się ściągnąć VB bo transfer stoi /a mam kabel i dosyć dobre łącze!/. Może już ktoś sciągnął to mugłby udostępnić.
  • REKLAMA
  • #6 817493
    radoslaw.kwiecien
    Poziom 14  
    Niestety - płytki nie są darmowe. Kosztują 5 Euro - cena całkiem przystępna. Skoro się płaci, to chyba wysyłają każdemu zainteresowanemu.
  • #7 898457
    Paweł Es.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 693
    Mogli by, kurcze pisać, że to pod 2000 na początku a nie dopiero w momencie rozpakowania instalatora i po wypisaniu 1853 formularzy!
  • REKLAMA
  • #8 1219008
    Innco
    Poziom 15  
    Mam małą prośbę zawsze piszcie w temacie, jakiego języka dotyczy dany post.

Puzdro.
  • #9 1220594
    Sanjuro
    Poziom 18  
    Ocena: 7
    Innco napisał:
    Mam małą prośbę zawsze piszcie w temacie, jakiego języka dotyczy dany post.

Puzdro.

A po jaka cholere? I tak ten temat dotyczy progsow do kilku jezykow programowania.
  • REKLAMA
  • #10 1223124
    amator
    Poziom 22  
    Ocena: 37
    Witam.
    Ściągnąłem Visual Basic'a i powiem że nawet bardzo fajnie się na nim pracuje. Samo ściąganie plików trwało u mnie prawie 6 godzin (Neostrada 640, oczywiście tylko VB i Framework 2 - razem ok. 60 MB). Pomoc ściąga się bardzo szybko. Jakbym miał gdzieś możliwość wpakowania tych plików to mogę udostępnić na któtki okres czasu :).
    Pozdrawiam.

Dodano po 28 [minuty]:

A - znalazłem serwerek ;) Jeśli ktoś byłby zainteresowany to jutro mogę na niego wrzucić instalkę VB (na jakiś czas oczywiście :D).
    Pozdrawiam.
  • #11 1242130
    costam
    Poziom 12  
    radoslaw.kwiecien napisał:
    Niestety - płytki nie są darmowe. Kosztują 5 Euro - cena całkiem przystępna. Skoro się płaci, to chyba wysyłają każdemu zainteresowanemu.

wystarczy sciagnac i na allegro sprzedawac po 20 zł jeden czy dwa zysk gwarantowany !!!! hehee :)
  • #12 1309524
    jakubbulas
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Ja właśnie zamówiłem płytkę i trzeba powiedzieć że wygląda obiecująco. Wysyłają na cały świat. Cena 5.00 EUR jak już napisane zostało powyżej obejmuje koszty wysyłki i podatek VAT. Napisali że pryjdzie w ciągu 28 dni. Poczekamy, zobaczymy...
  • #13 1608705
    @lbert
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Przeszukując forum natrawiam na różne opisy typu darmowe to darmowe tamto a jesli są linki to jeszcze nie konkretne nie wiem czy tu chodzą ludzie uposledzeni czy co? tyle odemnie
  • #14 1609856
    jakubbulas
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    @lbert napisał:
    Przeszukując forum natrawiam na różne opisy typu darmowe to darmowe tamto a jesli są linki to jeszcze nie konkretne nie wiem czy tu chodzą ludzie uposledzeni czy co? tyle odemnie

@lbercie nie wiem o co cichodzi - powiedz, proszę jaśniej.
    Aha - ja te płytki dostałem, cztery sztuki.
  • #15 1926588
    jiwaniuk
    Poziom 31  
    Ocena: 145
    Obecnie w klubach EMPiK jest w sprzedaży gazetka PCWorld Komputer (za 29,99 zł) z całym pakietem narzędzi MS + masa programów + opisy i tutoriale (wszystkiego razem ponad 16 GB - 2xDVD). Licencja do końca maja 2006 roku.

Pozdrawiam wszystkich

jjanek
  • #17 2342105
    Batorek
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam.
    Potrzebuje Visual C# 2003 z pakietu Visual Studio.Net 2003, w związku z tym ma pytanie czy istnieje taka wersja jak dla C# 2005 http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/visualcsharp/ tylko żeby była z 2003. Wiem że różnice są nie wielkie w tych programach ale bardziej mi zależy na Visual C# 2003. Jeśli tak, skąd moge ja pobrać?
  • #20 6592598
    sajmon277
    Poziom 11  
    ja mam Microsoft.Visual.Studio.2008.Professional.Edition.

i jestem narazie bardzo zadowolony ;D tylko czy ktoś wie czy jest spolszczenie :D bo ja dopiero zaczynam nauke ang w sumie to nie przeszkadza ale jak moge mieć w swoim ojczystym języku to byłbym wdzięczny za info ;]
  • #21 6711916
    MarekPPN
    Poziom 35  
    Ocena: 154
    Nie ma spolszczenia do pakietów Visual.
    Po Polsku masz jeszcze między innymi Dev C++ w dodatku za darmo.
  • #22 6712815
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #23 7210013
    dominik_fil
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Dodam tylko, że uczelnie (nie wiem czy wszystkie) w Polsce mają podpisane umowy z MS na udostępnianie zupełnie za darmo swoich produktów. Są to systemy operacyjne i inne oprogramowanie - oprócz Office-a. Jak ostatnio patrzyłem to jest już Windows 7 dostępny do pobrania. I jeszcze ważna rzecz, to taka, że można korzystać z tych programów także po zakończeniu studiów.
  • #24 7832276
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #25 8042906
    kubus_puchatek
    Poziom 18  
    dominik_fil napisał:
    Dodam tylko, że uczelnie (nie wiem czy wszystkie) w Polsce mają podpisane umowy z MS na udostępnianie zupełnie za darmo swoich produktów. Są to systemy operacyjne i inne oprogramowanie - oprócz Office-a. Jak ostatnio patrzyłem to jest już Windows 7 dostępny do pobrania. I jeszcze ważna rzecz, to taka, że można korzystać z tych programów także po zakończeniu studiów.

To jest kłamstwo.
    MSDNA nie jest za darmo.
    Uczelnia za to buli grubą kasę choć tak po prawdzie to Microsoft powinien dawać za darmo i się prosić bo to jest akurat w ICH INTERESIE. Jak się studenciaki nauczą to ciężko im się potem będzie przesiąść z lenistwa i braku czasu na coś inszego.
  • #26 8199720
    MarekPPN
    Poziom 35  
    Ocena: 154
    Są jakieś nowsze narzędzia od MS?
    Czy MS posiada jakiś program do pisania w Pascalu?

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy dostępności darmowych wersji Express Edition 2005 narzędzi programistycznych Microsoft, takich jak Visual Basic, Visual C#, Visual C++, Visual J#, Visual Web Developer oraz SQL Server 2005 Express Edition. Użytkownicy wskazują, że oficjalne pobieranie odbywa się przez stronę Microsoft (http://lab.msdn.microsoft.com/express/), jednak instalatory są często małe i pełnią funkcję instalatorów sieciowych, co utrudnia pobieranie przy wolniejszych łączach. Pojawiły się propozycje udostępniania instalatorów na serwerach zewnętrznych, choć jest to nieoficjalne i potencjalnie nielegalne. Microsoft oferuje również możliwość zamówienia płyt z oprogramowaniem za opłatą około 5 euro, które są wysyłane na cały świat. W późniejszych postach pojawiły się informacje o nowszych wersjach Visual Studio Express (2008) dostępnych na oficjalnej stronie Microsoft Polska. Poruszono także kwestie braku polskich wersji językowych dla Visual Studio, z sugestią użycia alternatywnego darmowego oprogramowania jak Dev C++. Wspomniano o programie DreamSpark umożliwiającym dostęp do oprogramowania Microsoft dla studentów. Dyskusja zawiera również pytania o dostępność starszych wersji (np. Visual C# 2003) oraz oprogramowania Microsoft do programowania w Pascalu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA