logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mam widedomofon dwużyłowy i problem z podłączeniem

Imperator74 22 Lis 2009 21:31 3645 2
  • #1 7296304
    Imperator74
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Posiadam 2 żyłowy wideodomofon gdzie wychodzą 2 przewody do kamery a z kamery kolejne 2 bezpośrednio do elektrozamka. Cały system działa super na tych 2 przewodach.
    Problem pojawił się wczoraj, gdy zadecydowałem o chęci zakupu i podłączenia kolejnego domofonu na piętrze. Tym razem może być to tylko zwykły domofon ale z tego co widzę w sklepach większość takich urządzeń działa n 4 lub 6 przewodach.
    Jak do mojego 2 żyłowego systemu dołączyć taki domofon 4 żyłowy. Dodam że do miejsca gdzie znajduje się wideodomofon (parter) mam dociągnięty z piętra kabel 6 żyłowy.
    Prosze o porade
    poniżej schemat podlączenia
    Mam widedomofon dwużyłowy i problem z podłączeniem
  • #2 7301072
    tomeye
    Poziom 20  
    Ocena: 69
    Jak znasz nazwę producenta lub importera sklep w którym sprzedają jeszcze takie zestawy trzeba szukać tego typu osprzętu,
    ale przed zakupem musisz podać symbole zestawu i dopytać czy można rozbudować o kolejną słuchawkę
  • #3 7327551
    arekcom
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    Witaj. Z twojego schematu wynika,że Twój system nie jest przystosowany do współpracy z dodatkowym unifonem. Dla pewności podaj producenta i model Twojego videodomofonu oraz model tego dodatkowego unifonu który zakupiłeś.
REKLAMA