Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak zakodować pilota we Fiacie Scudo?

hepos 27 Nov 2009 08:58 7796 7
    hepos
    Level 13  
    Witam kupiłem Fiata Scudo 2000 rok, ma on niby fabrycznie centralny na pilota - ktory nie działa - byłem w serwisie i powiedzieli że pilot przesyła fale, ale prawdopodobnie nie jest zakodowany.
    W jaki sposób go zakodować? Szukam i nie mogę znaleźć...

Ewentualnie jak się nie da o chciałbym dołożyć uniwersalny sterownik i może ktoś wie, czy jest sterowany plusem czy masą i który kabelek odpowiada za otworzenie zamka a ktory za zamknięcie. Bo wiem że sterownik znajduje się nad nogami pasażera.

Bardzo proszę o rady.
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    To w serwisie nie dokodowali? Coś mi tu nie pasuje... Ciekawe jak sprawdzali pilota?
    hepos
    Level 13  
    TO nie był serwis fiata, tylko gościu co siedzi w pilotach. Nie dokodował bo mówi że nie wie jak się we fiacie koduje

Pilota sprawdził tak, że właczył pewne urzadzenie, przystawił pilota, nacisnął przycisk i wyszło mu jakie fale emiuje
    Tomasz Wojciechowski
    Level 10  
    Autodata
    Scudo 1998........
    Synchronizacja
    Kiedy
    # Wymieniono baterie w pilocie
    # Jeżeli podczas wielokrotnego naciskania poza zasięgiem działania system został wyłączony
    Jak
    # Włączyć zapłon
    # Odczekać aż system diod LED zgaśnie - jeżeli występuje
    # W ciągu 30 sekund nacisnąć przycisk zablokowania lub odblokowania

# W ciągu 10 sekund nacisnąć przycisk zablokowania lub odblokowania pozostałego kluczyka
    # System diod LED musi zaświecić się na ok. 0.5 sekundy
    # Synchronizacja zakończona
    # Potwierdzić prawidłową synchronizację przez zablokowanie i odblokowanie samochodu
    Programowanie
    Kiedy
    # Pilot dodany lub wymieniony
    # Niesprawność
    Jak
    # Niezbędne są wszystkie kluczyki z funkcją zdalnego sterowania
    # Konieczna jest karta bezpieczeństwa ( nie we wszystkich krajach występuje , patrz instrukcja obsługi )
    # Zapasowe piloty można zaprogramować jedynie za pomocą odpowiedniego urządzenia diagnostycznego
    # Maksymalnie można zaprogramować 4 piloty z funkcją zdalnego sterowania
    hepos
    Level 13  
    konkretne informacje.
    Ale teraz tak . Fabrycznie tylko 1 pilot miał funkcję sterowania cenralnym

Ponoć karty kodowej nie ma - jak również żadnej diody
    Michu10
    Level 32  
    Podjedz do kolegi który ma Examiner, podłącz go wejdz w węzeł body computera i zobacz czy jest zapamiętany pilot , jeśli nie to trzeba wykonać procedurę zapamiętania pilota, oczywiście jeśli obwód elektryczny jest sprawny ( antena RF, połączenia)
    User removed account
    User removed account  
    Tomasz Wojciechowski
    Level 10  
    Kolego Owik a kto ci powiedział że ja jestem mechanikiem lub diagnostą
    ( zamieściłem informację znaleźione w autodacie i myślę że rozjaśniają nieco sprawę ) wyśil umysł to i ty zrozumiesz.