logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kodowanie pilota i montaż sterownika w Fiacie Scudo 2000 - jak to zrobić?

hepos 27 Lis 2009 08:58 10181 7
REKLAMA
  • #1 7314172
    hepos
    Poziom 13  
    Ocena: 28
    Witam kupiłem Fiata Scudo 2000 rok, ma on niby fabrycznie centralny na pilota - ktory nie działa - byłem w serwisie i powiedzieli że pilot przesyła fale, ale prawdopodobnie nie jest zakodowany.
    W jaki sposób go zakodować? Szukam i nie mogę znaleźć...

Ewentualnie jak się nie da o chciałbym dołożyć uniwersalny sterownik i może ktoś wie, czy jest sterowany plusem czy masą i który kabelek odpowiada za otworzenie zamka a ktory za zamknięcie. Bo wiem że sterownik znajduje się nad nogami pasażera.

Bardzo proszę o rady.
  • REKLAMA
  • #2 7314298
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4432
    To w serwisie nie dokodowali? Coś mi tu nie pasuje... Ciekawe jak sprawdzali pilota?
  • REKLAMA
  • #3 7314363
    hepos
    Poziom 13  
    TO nie był serwis fiata, tylko gościu co siedzi w pilotach. Nie dokodował bo mówi że nie wie jak się we fiacie koduje

Pilota sprawdził tak, że właczył pewne urzadzenie, przystawił pilota, nacisnął przycisk i wyszło mu jakie fale emiuje
  • #4 7314416
    Tomasz Wojciechowski
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    Autodata
    Scudo 1998........
    Synchronizacja
    Kiedy
    # Wymieniono baterie w pilocie
    # Jeżeli podczas wielokrotnego naciskania poza zasięgiem działania system został wyłączony
    Jak
    # Włączyć zapłon
    # Odczekać aż system diod LED zgaśnie - jeżeli występuje
    # W ciągu 30 sekund nacisnąć przycisk zablokowania lub odblokowania

# W ciągu 10 sekund nacisnąć przycisk zablokowania lub odblokowania pozostałego kluczyka
    # System diod LED musi zaświecić się na ok. 0.5 sekundy
    # Synchronizacja zakończona
    # Potwierdzić prawidłową synchronizację przez zablokowanie i odblokowanie samochodu
    Programowanie
    Kiedy
    # Pilot dodany lub wymieniony
    # Niesprawność
    Jak
    # Niezbędne są wszystkie kluczyki z funkcją zdalnego sterowania
    # Konieczna jest karta bezpieczeństwa ( nie we wszystkich krajach występuje , patrz instrukcja obsługi )
    # Zapasowe piloty można zaprogramować jedynie za pomocą odpowiedniego urządzenia diagnostycznego
    # Maksymalnie można zaprogramować 4 piloty z funkcją zdalnego sterowania
  • REKLAMA
  • #5 7314424
    hepos
    Poziom 13  
    konkretne informacje.
    Ale teraz tak . Fabrycznie tylko 1 pilot miał funkcję sterowania cenralnym

Ponoć karty kodowej nie ma - jak również żadnej diody
  • #6 7315128
    Michu10
    Poziom 32  
    Ocena: 755
    Podjedz do kolegi który ma Examiner, podłącz go wejdz w węzeł body computera i zobacz czy jest zapamiętany pilot , jeśli nie to trzeba wykonać procedurę zapamiętania pilota, oczywiście jeśli obwód elektryczny jest sprawny ( antena RF, połączenia)
  • REKLAMA
  • #7 7315436
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 7326867
    Tomasz Wojciechowski
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    Kolego Owik a kto ci powiedział że ja jestem mechanikiem lub diagnostą
    ( zamieściłem informację znaleźione w autodacie i myślę że rozjaśniają nieco sprawę ) wyśil umysł to i ty zrozumiesz.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zakupił Fiata Scudo z 2000 roku, który ma fabrycznie zainstalowany centralny zamek na pilota, jednak pilot nie działa. Serwis stwierdził, że pilot przesyła fale, ale nie jest zakodowany. Użytkownik poszukuje instrukcji dotyczącej kodowania pilota oraz informacji na temat podłączenia uniwersalnego sterownika, w tym sposobu sterowania (plusem czy masą) oraz identyfikacji kabli do otwierania i zamykania zamka. W odpowiedziach podano, że synchronizacja pilota wymaga włączenia zapłonu i naciśnięcia odpowiednich przycisków w określonym czasie. Zasugerowano również użycie urządzenia diagnostycznego Examiner do sprawdzenia, czy pilot jest zapamiętany w systemie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA