Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kuchnia Elektryczno gazowa ale jaka?

giera2 29 Nov 2009 09:26 9746 8
Eltrox Hurton
    giera2
    Level 15  
    Zamierza zakupić kuchnie Elektryczno gazową tylko mam problem z podjęciem decyzji, upatrzyłem następujące modele:

http://www.indesit.pl/indesit/productsheet.do?productId=53219PL
    http://www.indesit.pl/indesit/productsheet.do?productId=33648PL

Jaką opinią cieszą się kuchnie INDESIT ?
    A może jakiś inny producent ?
    Główne kryteria to:
    Szerokość 50cm
    Szuflada na naczynia
    Kolor : "Inox" metaliczny
    Klasa efektywności energetycznej A
    Jak najbardziej funkcjonalny piekarnik w przypadku indesit 7 programów
  • Eltrox Hurton
    soltu
    Level 12  
    Witam
    Z tych dwóch modeli wybierz najtańszą.
    Po co Ci 7 programów jak będziesz piec przez całą żywotność kuchni na dwóch.
    cirrostrato
    Level 38  
    Te siedem programów to standard, osobiście piekę od roku na jednym (grzanie góra /dół z termoobiegiem). Kupiłem najtańszą ,,markową" jaka była dostępna, uwag nie mam.
  • Eltrox Hurton
    dj23
    Level 2  
    ja osobiscie polecam kuchenke Mastercook KGE 3490 X Future jako zawodowy kucharz bardzo ja sobie chwale jest bardzo dobra jesli chodzi o warunki domowe na chwile obecna nie widze lepszej to kilka info na jej temat
    PŁYTA KUCHENNA:
    - Płyta kuchenna ze szkła hartowanego
    - Zapalacze elektroiskrowe palników w pokrętłach
    - Zabezpieczenia przeciwwypływowe gazu

- Front szklano-nierdzewny

PIEKARNIK ELEKTRYCZNY WIELOFUNKCYJNY:
    - Elektroniczny programator sterujący
    - 9 funkcji piekarnika
    - System termoobiegu z grzałką kołową
    - Booster- funkcja szybkiego nagrzewu piekarnika
    - Funkcja Pizza
    - Automatyczne czyszczenie katalityczne
    - Drabinki boczne ułatwiające wysuwanie wkładów
    - Opiekacz i rożen obrotowy
    manana
    Level 14  
    Zgadzam się, że z tych dwóch modeli warto wybrać ta tańszą. Bo jeśli nie będziesz używać, aż tylu programów to chyba nie ma sensu kupować kuchni elektryczno gazowej, która ma aż tyle programów. Jeśli chodzi o indesit to nie jestem w stenie wiele powiedzieć na temat tego producenta, bo nie miałam z nim do czynienia. Za to mogę ci powiedzieć, że bardzo dobrymi producentami są też Amica i mastercook;)
    popey111
    Level 21  
    Indesit z pięcioma funkcjami nie ma grzałki kołowej na wentylatorze tylko grzanie góra dół z nawiewem. Zgadzam się z opiniami że jest to funkcja bez której można się obejść. Zadajmy dobie jednak pytanie czy kilkadziesiąt złotych jest wygórowaną ceną za szybsze rozgrzewanie, możliwość pieczenia na kilku poziomach jednocześnie i jeszcze paru innych przydatnych rzeczy na które już zapewne sami wpadliście. Pozdrawiam.
    Manana co do amiki i mastercooka to może podasz parę powodów dla których warto kupić akurat ich kuchnie, bardzo jestem ciekaw twojej opinii.
    giera2
    Level 15  
    Zakupiłem na początku grudnia kuchnię Indesit mod. K3T76S(X)/U
    Kuchnia bardzo dobrze się spisuje jak do tej pory, żona bardzo sobie ja chwali,
    Ja natomiast mam kilka drobnych uwag, kabel zasilający za krótki, ale nie było problemu ze zmianą, jak poinformowano mnie w serwisie zmiana przewodu nie powoduje utraty gwarancji, słabe oświetlenie wnętrza i dość hałaśliwy wiatrak, a tak poza tym puki co wszystko w porządku.
    Anonymous
    Anonymous  
    popey111
    Level 21  
    Bleble a czy napisałem że nie warto? Ale może zawsze jakiś ciekawy pomysł wyjdzie:) A po drugie to cel i tak osiągnąłem : ktoś się zainteresował:)