logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór kuchni elektryczno-gazowej Indesit - opinie i alternatywy

giera2 29 Lis 2009 09:26 10181 8
REKLAMA
  • #1 7321919
    giera2
    Poziom 15  
    Ocena: 24
    Zamierza zakupić kuchnie Elektryczno gazową tylko mam problem z podjęciem decyzji, upatrzyłem następujące modele:

http://www.indesit.pl/indesit/productsheet.do?productId=53219PL
    http://www.indesit.pl/indesit/productsheet.do?productId=33648PL

Jaką opinią cieszą się kuchnie INDESIT ?
    A może jakiś inny producent ?
    Główne kryteria to:
    Szerokość 50cm
    Szuflada na naczynia
    Kolor : "Inox" metaliczny
    Klasa efektywności energetycznej A
    Jak najbardziej funkcjonalny piekarnik w przypadku indesit 7 programów
  • REKLAMA
  • #2 7323782
    soltu
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Witam
    Z tych dwóch modeli wybierz najtańszą.
    Po co Ci 7 programów jak będziesz piec przez całą żywotność kuchni na dwóch.
  • REKLAMA
  • #3 7323858
    cirrostrato
    Poziom 38  
    Ocena: 941
    Te siedem programów to standard, osobiście piekę od roku na jednym (grzanie góra /dół z termoobiegiem). Kupiłem najtańszą ,,markową" jaka była dostępna, uwag nie mam.
  • #4 7522649
    dj23
    Poziom 2  
    ja osobiscie polecam kuchenke Mastercook KGE 3490 X Future jako zawodowy kucharz bardzo ja sobie chwale jest bardzo dobra jesli chodzi o warunki domowe na chwile obecna nie widze lepszej to kilka info na jej temat
    PŁYTA KUCHENNA:
    - Płyta kuchenna ze szkła hartowanego
    - Zapalacze elektroiskrowe palników w pokrętłach
    - Zabezpieczenia przeciwwypływowe gazu

- Front szklano-nierdzewny

PIEKARNIK ELEKTRYCZNY WIELOFUNKCYJNY:
    - Elektroniczny programator sterujący
    - 9 funkcji piekarnika
    - System termoobiegu z grzałką kołową
    - Booster- funkcja szybkiego nagrzewu piekarnika
    - Funkcja Pizza
    - Automatyczne czyszczenie katalityczne
    - Drabinki boczne ułatwiające wysuwanie wkładów
    - Opiekacz i rożen obrotowy
  • #5 7528541
    manana
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Zgadzam się, że z tych dwóch modeli warto wybrać ta tańszą. Bo jeśli nie będziesz używać, aż tylu programów to chyba nie ma sensu kupować kuchni elektryczno gazowej, która ma aż tyle programów. Jeśli chodzi o indesit to nie jestem w stenie wiele powiedzieć na temat tego producenta, bo nie miałam z nim do czynienia. Za to mogę ci powiedzieć, że bardzo dobrymi producentami są też Amica i mastercook;)
  • REKLAMA
  • #6 7528934
    popey111
    Poziom 21  
    Ocena: 73
    Indesit z pięcioma funkcjami nie ma grzałki kołowej na wentylatorze tylko grzanie góra dół z nawiewem. Zgadzam się z opiniami że jest to funkcja bez której można się obejść. Zadajmy dobie jednak pytanie czy kilkadziesiąt złotych jest wygórowaną ceną za szybsze rozgrzewanie, możliwość pieczenia na kilku poziomach jednocześnie i jeszcze paru innych przydatnych rzeczy na które już zapewne sami wpadliście. Pozdrawiam.
    Manana co do amiki i mastercooka to może podasz parę powodów dla których warto kupić akurat ich kuchnie, bardzo jestem ciekaw twojej opinii.
  • REKLAMA
  • #7 7543016
    giera2
    Poziom 15  
    Ocena: 24
    Zakupiłem na początku grudnia kuchnię Indesit mod. K3T76S(X)/U
    Kuchnia bardzo dobrze się spisuje jak do tej pory, żona bardzo sobie ja chwali,
    Ja natomiast mam kilka drobnych uwag, kabel zasilający za krótki, ale nie było problemu ze zmianą, jak poinformowano mnie w serwisie zmiana przewodu nie powoduje utraty gwarancji, słabe oświetlenie wnętrza i dość hałaśliwy wiatrak, a tak poza tym puki co wszystko w porządku.
  • #8 7543138
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 7543586
    popey111
    Poziom 21  
    Ocena: 73
    Bleble a czy napisałem że nie warto? Ale może zawsze jakiś ciekawy pomysł wyjdzie:) A po drugie to cel i tak osiągnąłem : ktoś się zainteresował:)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat wyboru kuchni elektryczno-gazowej Indesit, zwracając uwagę na dwa modele. Wiele osób sugeruje, aby wybrać tańszy model, argumentując, że posiadanie 7 programów pieczenia może być zbędne, gdyż większość użytkowników korzysta z jednego lub dwóch podstawowych. Wskazano również na alternatywy, takie jak Mastercook i Amica, które cieszą się dobrą opinią. Użytkownicy podkreślają, że Indesit ma swoje ograniczenia, takie jak brak grzałki kołowej w piekarniku, co może wpływać na funkcjonalność. Osoba, która zakupiła kuchnię Indesit, zauważyła kilka drobnych wad, takich jak krótki kabel zasilający i hałaśliwy wentylator, ale ogólnie jest zadowolona z zakupu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA