Mam pytanie : Jak kupować antenę , na co patrzeć , ile ok. powinna kosztować i ogólne zasady montowania . Czy należy robić symetryzator , zwrotnicę oraz wzmacniacz ??
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tammateo19851 napisał:ale chyba o ile dobrze kojarze to do anten dodawane sa przedwzmacniacze
mateo19851 napisał:- obraz na statrej antenie znacznie się poprawiał gdy włanczałem zasilacz
mateo19851 napisał:Czy muszę użuywać 2 anten
mateo19851 napisał:Dodam jeszcze że kabel jest dość długi ok 18 m.
mateo19851 napisał:
Czy symetryzatory dodawane są do każdej anteny - czy będę musiał robić sam ??
mateo19851 napisał:do wyjścia bez kondensatora.na jednym wyjściu jest narysowany kondensator a na drugim nie , do którego powinienem podłączyć kabel antenowy z zasilaczem ??
mateo19851 napisał:starą siatkową skieruje na pasmo VHF
kasprzyk (menka) napisał:
Czy koledzy się ze mną zgodzą???
wasyl87 napisał:Witam.
Mam pytanko, i bardzo będę wdzięczny jeśli ktoś mi odpowie na nie.
(...)
Mieszkam na ulicy takiej, gdzie ciężko odbiera tv i prawie wszyscy dają antene na dach na kilkumetrowym maszcie.
I gdybym podlaczyl do swojego telewizora antene sasiada ktora u niego dobrze odbiera (ma wzmacniacz i przedwzmacniacz), a połączyć ciciałbym wbudowując w kablu trójnik, ale oczywiscie u siebie przy wtyczce do telewizora bym tez wzmacniacz podlaczyl, no i czy jakos obrazu by się rozznila jak tylko u sasiada?
Warto tak zrobic jesli mam taką mozliwosc? Czy wtedy ja i on bdziemy mieli gorsza jakosc obrazu przez to ze dwa telewizory bed podlaczone do jednej anteny? Dzieki wszystkim....