logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

automat do gramy garażowej montowany do skrzydłowej

merto1 06 Gru 2009 14:13 1764 2
  • #1 7352133
    merto1
    Poziom 11  
    Witam. Mam taki problem. Posiadam automat do bramy garażowej uchylnej tzw.łancuchowy firmy Came. Jest to automat przystosowny do montazu do bramy uchylnej. Problem polega na tym ze posiadam brame skrzydłową a chciałbym wykorzystać ten automat i trzeba jakoś je podłączyc. no własnie jak ? dodatkowo trzeba jakoś rozwiązac problem tego typu aby połówki przy zamykaniu sie nie schodziły jednoczesnie gdyż będą sie prawdopodobnie zakleszczać. Mysle ze mozę by ten problem rozwiązała sprężyna zamontowana w jednym z ramion ciągnących jedna skrzydło wtedy przy ruchu zamykania sprężyna powinna się rozciągnąć i dobić dopiero prze zakonczeniu ruchu czyli jak pierwsze skrzydło już będzie domkniete. Ale nie wiem ? Proszę o rady a może jakies inne rozwiązanie.
  • #2 7354047
    snopek4
    Poziom 20  
    Ocena: 173
    Polecam zapoznać się ze stroną www.tousek.pl produkty, napędy garażowe , napęd TT, przykłady zastosowań, jest tam pokazany adaptor bram garażowych dwuskrzydłowych. Stosowałem takie rozwiązanie ( własnej produkcji) parę razy i się sprawdza. Wysprzęglanie awaryjne realizuje się po przez wyciąganą wkładkę z linką ( praktycznie każdy producent bram posiada takie wysprzęglanie w ofercie). Jedno z ramion jest teleskopem ze sprężyną tak więc jeżeli skrzydło bramy ma zakładkę można to zastosować. najpierw zamyka się jedna połówka a potem teleskop dociąga drugą. Można go zmontować praktycznie z dowolnym napędem bramy garażowej.
    Pozdrawiam
  • #3 7354620
    merto1
    Poziom 11  
    Dzieki . tylko mało widoczne to zdjęcie . Masz może cos swojego na fotce byłbym wdzięczny.
REKLAMA