logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Poszukuje programu do odzysku danych z systemu plików exFAT

elbuero 06 Gru 2009 20:23 4743 11
REKLAMA
  • #1 7354130
    elbuero
    Poziom 11  
    Ocena: 17
    Witam

Poszukuje programu do odzysku danych systemu plików exFAT, wcielo mi partycje i musialem ja na nowo sformatowac metodą szybkiego formatowania lecz systemem NTFS. Czy da sie teraz odzyskac z dysku dane?

Czekam na odpowiedzi.

Pozdrawiam Maciej K.
  • REKLAMA
  • #2 7354163
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    elbuero napisał:
    wcielo mi partycje i musialem ja na nowo sformatowac metodą szybkiego formatowania lecz systemem NTFS

Ktoś koledze pistolet do głowy przykładał czy też kolega przeczytał jakiś instruktażowy artykuł?
  • REKLAMA
  • #3 7354181
    elbuero
    Poziom 11  
    jankolo napisał:
    elbuero napisał:
    wcielo mi partycje i musialem ja na nowo sformatowac metodą szybkiego formatowania lecz systemem NTFS

Ktoś koledze pistolet do głowy przykładał czy też kolega przeczytał jakiś instruktażowy artykuł?

zasiegnelem wiedzy internautów... i chyba sie wtopilem... jestem poprostu zalamany... mialem tam sporo waznych rzeczy...

cuduje w programie Ontrack EasyRecovery Professional... ale po skanowaniu doglebnym znalazl mi sporo plikow z tym ze chyba one beda porozrzucane bez folderow...
  • #4 7354189
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    elbuero napisał:
    zasiegnelem wiedzy internautów

Wskaż to źródło wiedzy.
  • #5 7354198
    elbuero
    Poziom 11  
    jankolo napisał:
    elbuero napisał:
    zasiegnelem wiedzy internautów

Wskaż to źródło wiedzy.

juz nawet nie pamietam gdzie... bo zterroryzowalem gogle dosadnie i znalazlem tego mase... wiem ze to bylo gdzies napisane na forum z czarnym tlem...

poradzisz cos w mojej sprawie?
  • #6 7354239
    Arek K.
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    Cytat:
    Ontrack EasyRecovery Professional

Jasne - zasięgnij opinię OnTracka, jako właściciel softu za 2000 zł masz prawo do supportu producenta.
  • REKLAMA
  • #7 7354268
    elbuero
    Poziom 11  
    Cytat:
    Jasne - zasięgnij opinię OnTracka, jako właściciel softu za 2000 zł masz prawo do supportu producenta.

ale nic mi to nie da... support jest gdzies tam w świecie a w dodatku po angielsku... ;/ w polsce niestety nie ma siedziby w/w firmy...
  • #8 7354389
    Arek K.
    Poziom 21  
    elbuero napisał:
    w polsce niestety nie ma siedziby w/w firmy...

http://www.krollontrack.pl/ - a to to co to jest? Siedziba Ontracka jest w Katowicach.
  • REKLAMA
  • #9 7355367
    elbuero
    Poziom 11  
    pokaze screena jak to wyglada po odczytaniu danych...

jutro jeszcze zeskanuje drugim programem... zobacze jak inny program pozbiera to do kupy...
  • #10 7357259
    Arek K.
    Poziom 21  
    Ponawiam swoje pytanie, jak support Ontracka pomógł koledze w rozwiązaniu problemu?

BTW. Handy Recovery kosztuje 30$, więc jako posiadacz oryginalnej wersji ma prawo kolega do supportu. Chyba, że kolega nie wszedł w posiadanie obu programów legalnie, a piratom nie pomagamy. Sądząc po screenach z Total Commandera, nie jest on legalny.
  • #11 7357451
    elbuero
    Poziom 11  
    witam ponownie.

tak odpisali mi na emaila abym wyslal dla nich dysk.

z tym ze od samego rana mam odzyskiwanie danych i troche jezcze zostalo. wszystkie pliki sa pakowane w archiwa rar. wiec zostanie mi jeszcze tylko rozpakowanie odzyskanych plikow.

jak skonczy sie pakowanie zawartosci dysku poinformuje to na forum.
  • #12 12856179
    gutek17
    Poziom 2  
    W moim przypadku pomoglo tylko StrongRecovery, inne programy nie widzialy nawet dysku.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje programu do odzysku danych z systemu plików exFAT po szybkim formatowaniu na NTFS, co spowodowało utratę ważnych plików. W trakcie dyskusji wspomniano o programie Ontrack EasyRecovery Professional, który znalazł wiele plików, ale bez struktury folderów. Użytkownik rozważał również kontakt z supportem Ontracka, jednak napotkał trudności z komunikacją. Inny uczestnik forum polecił program StrongRecovery, który w jego przypadku okazał się skuteczny. Użytkownik planuje dalsze skanowanie i odzyskiwanie danych, które są pakowane w archiwa RAR.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA