logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson C905 - nie ładuje, mimo oryginalnej baterii. Co robić?

Marcin_ca1 07 Gru 2009 20:42 4814 9
  • #1 7358687
    Marcin_ca1
    Poziom 22  
    Ocena: 276
    Witam
    Mam problem z sony ericssonem.
    Gdy podłączę ładowarkę wyświetli sie napis ładowanie optymalne i na sekunde pojawi sie symbol podpiętej ładowarki, lecz potem nie ładuje. A czasem po podłączeniu ładowarki wyświetla napis że nie mozna naładować baterii i każe używać bateri sony ericsson.

Co się dzieje, przecież bateria jest oryginalna.

Z góry dziękuję i pozdrawiam
  • #2 7358796
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 7359099
    Marcin_ca1
    Poziom 22  
    Ocena: 276
    tak jest naklejka sony ericsson, telefon mam nowy od dzis nie chce go oddawać zaraz do naprawy na gwarancji ale chyba nie mam wyjścia.

czasem wyskakuje komunikat błąd ładowania zatrzymaj ładowanie

Próbowałem inną ładowarke do soniaka podpiąć, lecz to samo ;/
  • #4 7359119
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 7359140
    gracjan55
    Poziom 36  
    Ocena: 239
    Jak wyrzuca ci błąd ładowania a telefon nowy to soft, W995 i C905 mają bug w sofcie, ja na sofcie R1EA033 też tak miałem, zaktualizuj do R1FA035 i może pomoże
  • #6 7359937
    igor_olszewski
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Złącze baterii do wymiany.
  • #7 7375261
    Aniol 128
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    igor_olszewski napisał:
    Złącze baterii do wymiany.

Bzdura.
    jeżeli to byłaby wina złącza baterii to by miał problem z jej identyfikacją a więc po podpięciu ładowarki miałby komunikat "obca bateria"

do autora: podmień mosfet v2202 i powinno być wszystko w porządku
  • #8 7375880
    tomo
    Poziom 16  
    Ocena: 24
    Masz gwarancję, to oddaj fachowcom i się nie przejmuj niczym, sam nie grzeb, bo ci ją anulują i zostaniesz ze zbukiem. Do wymiany jest system connector (są bardzo słabo przylutowane do płyty, trzymają się praktycznie tylko na pinach sygnałowych, a te bardzo łatwo można urwać, a te mocujące po bokach praktycznie wiszą w powietrzu) oraz trzeba wgrać nowy soft.
    Ważne rzeczy to: data produkcji telefonu (xxWyy gdzie xx to rok produkcji, yy to tydzień, jest to wydrukowane na labelu) oraz wersja softu (najnowsza jest R1FA035)
  • #9 7377112
    OlekMTG
    Poziom 34  
    Ocena: 194
    Aniol 128 napisał:

Bzdura.
    jeżeli to byłaby wina złącza baterii to by miał problem z jej identyfikacją a więc po podpięciu ładowarki miałby komunikat "obca bateria"

do autora: podmień mosfet v2202 i powinno być wszystko w porządku

W nowych SE TO jest właśnie komunikat o obcej baterii.
    Inna sprawa że w A2 często pada soft i ten komunikat to jeden z typowych tego objawów, w 99% procent przypadków wystarczy aktualizacja oprogramowania :)
  • #10 7377270
    sztejer14
    Poziom 2  
    Wydaje mi się ze sa 2 możliwości albo "siadł" Ci soft i trzeba wgrac nowy , albo padło gniazdo ładowania , wszystko załatwi serwis . Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z ładowaniem telefonu Sony Ericsson C905, mimo użycia oryginalnej baterii. Po podłączeniu ładowarki pojawia się komunikat o ładowaniu, ale proces nie przebiega prawidłowo, a czasami wyświetla się błąd ładowania. Użytkownik rozważa oddanie telefonu do serwisu w ramach gwarancji. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny problemu, w tym uszkodzenie gniazda ładowania, problemy z oprogramowaniem (soft), a także konieczność aktualizacji do nowszej wersji oprogramowania. Wskazano również na możliwość wymiany komponentów, takich jak mosfet czy złącze baterii.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA