logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie naprawić uszkodzonego Nikona D60 w Krakowie? Szukam nieautoryzowanego serwisu

andrusek 08 Gru 2009 16:18 5254 8
REKLAMA
  • #1 7361765
    andrusek
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam!
    Mam Nikona D60 . Niestety, ale uległ on uszkodzeniu gdy upadł. Jaki serwis (NIEAUTORYZOWANY) polecicie mi w Krakowie? Pytałem w kilku, ale mówiono mi, iż jest to nie możliwe i tylko autoryzowany. Może jakaś osoba prywatna ? Ewentualnie, czy ktoś chce odkupić?
    Tak wygląda:
    Gdzie naprawić uszkodzonego Nikona D60 w Krakowie? Szukam nieautoryzowanego serwisu Gdzie naprawić uszkodzonego Nikona D60 w Krakowie? Szukam nieautoryzowanego serwisu

Co z tym fantem zrobić ?

Proszę uzupełnić tytuł postu- zgodnie z regulaminem pkt.11 [dzimi]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7365907
    thomasz222
    Poziom 20  
    Ocena: 18
    Do wymiany mocowanie obiektywu, jest dostępne u mnie, info na PW. Jestem również chętny odkupić obiektyw. Co do body, gorsza sprawa, nie dostaniesz samej obudowy, chyba że z rozbiórki, ew metody chałupnicze - klejenie pozostaje.
  • REKLAMA
  • #3 7376423
    MarekPPN
    Poziom 35  
    Ocena: 154
    A co dokładnie się stało? Bo na załączonych przez Ciebie zdjęciach nie widać dobrze.
  • REKLAMA
  • #4 7377299
    andrusek
    Poziom 11  
    Klapka od baterii nie daje się zamknąć. Nie ma gdzie zaskoczyć po prostu, a obiektywu nie da się zamocować, tzn. da się ale trzeba go dociskać, bo odpada i nie styka. Postaram się zaraz dodać wyraźniejsze zdjęcia.

Proszę zamieszczać zdjęcia według poniższego linku:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html
    Ułatwi to ich przeglądanie . [dzimi]
  • #5 7464260
    Krzychu_wroc
    Poziom 11  
    Naprawa takiego uszkodzenia obiektywu jest chyba nieopłacalna. Zakładam, że odpadły mocowania bagnetu. Jedyny pewny sposób, to wymiana całego bagnetu z inaczej uszkodzonego obiektywu. Można by próbować kleić jakoś ale to półśrodek. Koszt takiego szkła używanego w b.dobrym stanie to 200-300 pln. Sam pare dni temu sprzedałem 18-55 bez VR za 260 pln a w zestawie były jeszcze filtry i osłona przeciwsłoneczna. Co do mocowania baterii to tylko doklejania jakichś "pseudozaczepów" może pomóc. Bo wymiana obudowy aparatu to już bardziej kosztowna zabawa
  • #6 7615801
    andrusek
    Poziom 11  
    Tu lepsze zdjęcia. PROSZĘ O POMOC!!
    Gdzie naprawić uszkodzonego Nikona D60 w Krakowie? Szukam nieautoryzowanego serwisu Gdzie naprawić uszkodzonego Nikona D60 w Krakowie? Szukam nieautoryzowanego serwisu
  • Pomocny post
    #7 7615899
    thomasz222
    Poziom 20  
    Ocena: 18
    Potrzebujesz nowego mocowania, jak już wcześniej pisałem:
    Gdzie naprawić uszkodzonego Nikona D60 w Krakowie? Szukam nieautoryzowanego serwisu
    Jak chcesz mam takie.
  • #8 8498715
    Desperados 343
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, mam podobny problem. Otóż Uszkodziły (wyłamały) się listki w pierścieniu mocującym w obiektywie Nikkor 18-55 VR. do Nikona D 60. W fachowym nazewnictwie to chyba chodzi o bagnet. Poprawcie mnie jesli się mylę. Szukam w/w mocowania. czy ktoś z Was się tym zajmował?
  • REKLAMA
  • #9 8870523
    andrusek
    Poziom 11  
    Już sprzedałem całość.
    Dziękuję wszystkim za pomoc!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje nieautoryzowanego serwisu w Krakowie do naprawy uszkodzonego aparatu Nikon D60, który doznał uszkodzeń po upadku. Problemy obejmują uszkodzenie mocowania obiektywu oraz klapki od baterii. Użytkownicy sugerują, że naprawa mocowania obiektywu może być nieopłacalna, a jedynym rozwiązaniem może być wymiana całego bagnetu z innego obiektywu. Wskazano również na możliwość klejenia uszkodzonych elementów jako tymczasowe rozwiązanie. Użytkownik ostatecznie zdecydował się na sprzedaż aparatu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA