logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 7 i Thunderbird - brak połączenia z serwerem poczty

pakob 09 Gru 2009 23:14 4835 5
REKLAMA
  • #1 7368476
    pakob
    Poziom 10  
    Mam problem nastepujacy : na pc mam outlooka express, a na laptopie zainstalowalem win 7 i thunderbirda, ale w zaden spopsob nie moge sie polaczyc z serwerem poczta - konto na tlenie. Czy musze z pc wywalic outlooka bo teraz bede korzystal wylacznie z laptopa do wysylania i odbierania poczty czy to jakis konflikt z outlookiem? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 7368500
    ul1002

Poziom 35  
    Ocena: 137
    Cytat:
    Zmiana konfiguracji dla poczty wychodzącej
    Od dnia 1 grudnia 2009 roku Telekomunikacja Polska wprowadza blokadę portu 25 dla ruchu wychodzącego.

Jeśli korzystasz z dostępu do Internetu za pomocą usług TP prosimy o sprawdzenie konfiguracji Twojego programu pocztowego i wykonanie następującej zmiany:

Port 25 dla adresu POCZTY WYCHODZĄCEJ (SMTP.xx.PL) należy zmienić na 587
    Konto firmowe:
    Almar Serwis Roland Piszczelok
    Gliwicka, Rybnik, 44-200 | Tel.: 506XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.almar-serwwis.pl
  • REKLAMA
  • #3 7368696
    oleq_30
    Poziom 30  
    Ocena: 63
    Zmiana portu tak ale dla poczty wychodzącej , odbierać powinieneś bez problemu. Raczej coś żle konfigurujesz jeżeli się nie łączysz w ogóle (tak to zrozumiałem)
  • REKLAMA
  • #4 7368848
    pakob
    Poziom 10  
    na pc mam juz zmieniony port ale nowy laptop mam z thunderbirdem i konfiguracja z kreatorem wiec ustawienia chyba dobre -czy 2 pr. pocztowe nie kloca sie ze soba?
  • REKLAMA
  • #5 7369573
    ul1002

Poziom 35  
    Ocena: 137
    Dwa programy pocztowe nie kłócą sie ze sobą, może firewall blokuje Ci mozille choć powinien automatycznie taki soft dodać do zaufanych programów.
    Domyślam się, że ustawienia pop i smtp masz prawidłowe, musiał byś wejść w ustawienia konta i sprawdić adresy poczty i wpisy w smtp i pop
    Konto firmowe:
    Almar Serwis Roland Piszczelok
    Gliwicka, Rybnik, 44-200 | Tel.: 506XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.almar-serwwis.pl
  • #6 7386089
    pakob
    Poziom 10  
    Sprawa sie wyjasnila - Eset Smart Security blokowal polaczenia z serwerami i stad to zamieszanie
REKLAMA