TV THOMSON model: 70DE32Tx chassis TX92... problem juz byl przedstawiany na forum usterek ale jak widze jest to temat rzeka.. Objaw usterki to: po właczeniu TV nastepuje start wysokiego napięcia obraz i geometria oraz pozostałe funkcje sa prawidlowe..po czym TV sam sie wyłancza i przechodzi w san czuwania..i nie pozawala sie zalączyc.. napięcie USYS wynosi 130V rowniez napięcie na układzie TDA8139 ( wymieniony na nowy)podaje prawidłowe napiecia.Napiecie mierzono pod obciazeniem żarówką oraz w układzie.Reakcja na pilota jest prawidłowa co obiawia sie zaświeceniem żarówki na pare sekund po czym napiecie spada do 80V. w/w obiaw charakteryzuje sie brakiem imp.odchylania z generatora H układ STV2145 który również został podstawiony na nowy. Wszystkie warianty jakie opisywali koledzy zwiazane z podobna usterka zoastały przeanalizowane i zastosowane.Jedynie Transformator WN nie był podstawiany ale nic nie wskazuje na niego gdyz Tv potrafi sie załaczyc od czasu do czasu.Jedyna ewentualność nasuwa mi podstawinie procesora ale zwiazane z nim koszty powstrzymuja mnie przed jego wymiana. Chciałbym zasięgnac opini tych którym tak jak mnie THOMPSON spędził sen z powiek.
P.S. Na samym początku usterce uległ czujnik podczerwieni .. po jego wymianie TV załanczał sie ale w momencie kiedy chciałem właczyc antenę w momencie kiedy łapał obraz i synchronizacje TV wyłanczał sie do stanu czuwania...niekiedy potrafił zaskoczyć i grał przez cały dzień..
Tak że zwracam sie do każdego kto pomógł by mnie i innym w tej nietypowej usterce.
P.S. Na samym początku usterce uległ czujnik podczerwieni .. po jego wymianie TV załanczał sie ale w momencie kiedy chciałem właczyc antenę w momencie kiedy łapał obraz i synchronizacje TV wyłanczał sie do stanu czuwania...niekiedy potrafił zaskoczyć i grał przez cały dzień..
Tak że zwracam sie do każdego kto pomógł by mnie i innym w tej nietypowej usterce.