logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Integra 32 + MGSM 3.5 - "stopowanie" telefonowani

kasprzyk 12 Gru 2009 20:25 1407 2
REKLAMA
  • #1 7379933
    kasprzyk
    Specjalista elektryk
    Ocena: 671
    Witam

Jak to zrobić - wyzwolony alarm, uruchamia się moduł gsm, wpisane 4 numery telefonów.
    Wyłączam alarm na integrze, ale moduł gsm dalej telefonuje. Wyjście zasilające na moduł ustawiłem jako zasilanie z resetem - ale bez sensu, żeby klient zawsze pamiętał o ręcznym wyłączeniu.

pzdr

i jeszcze jedno pytanie od którego właściwie powinienem zacząć.
    Kolejki telefonowania - ilość "1"
    Jak zachowuje się moduł jeśli jednocześnie zaistnieją dwa alarmy na jego dwóch wejściach - czy będzie on dzwonił do 4 wpisanych telefonów jednokrotnie czy każde wejście traktuje osobno i najpierw wykona 4 telefony odnośnie reakcji na wejściu 1szym, następnie 4 tel związane z wejściem drugim ?

pzdr
  • REKLAMA
  • #2 7385623
    pkhenr
    Poziom 32  
    Ocena: 199
    wszystko stoi w kolejce do wykonania , nie sprawdzałem ale możliwe że po resecie będzie kontynuował
  • #3 7388633
    kasprzyk
    Specjalista elektryk
    Ocena: 671
    To więc każde naruszone wejście rozpatruje osobno - takie bynajmniej mam wnioski.
    Wyzwolenie jednego wejścia wywołuje dzwonienie i wysyłanie sms do wszystkich zapisanych telefonów - i w sumie jest ok. (bo jedno wejście wystarcza, drugie oprogramwane w satelu jako pożarowe)
    Wytłumaczyłem klientowi, że jeśli zdarzy się wyzwolenie alarmu przez przypadek - wtedy może zresetować zasilanie modułu (nie zdąży zadzwonić do wszystkich numerów)
    w innym przypadku musi z"zrobić swoje".
    pzdr
REKLAMA