logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dysk WD3200AAJB 320GB ATA - niewidoczny w systemie, dziwne dźwięki, błędy BIOS

kpierek 12 Gru 2009 21:54 1341 6
REKLAMA
  • #1 7380433
    kpierek
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam

Otóz mam następujący problem. Jakis czas temu kupilem obudowe do mojego dysku 3,5 cala ATA 320 gb i wszystko było ok do wczoraj. Odłączylem dysk wyjmują wtyczke usb i podłaczyłem do drugiego kompa no i nic. W obu komputerach dysku nie widać na dodatek dziwnie puka jakby mial z czym problem. Jak go wrzuce na tasme to w biosie go widać (w nazwie błędy) ale jak chce wejsc na jego "wlasciwości" to ekran sie czerwony robi i po zabawie. Mam nadzieje ze te dyski nie maja problemu przy wspólpracy z obudowami i nie szkodzi mu az tak bardzo inwazyjne wyłaczanie przez wyjecie wtyczki usb. Nawet jesli to chyba nie wykonczylby sie prze miesiąc. Proszę o Pomoc bo mam tam dane które sa mi b. potrzebne. Szukalem na forum i sieci ale nic konkretnego nie znalazłem.
  • REKLAMA
  • #2 7380479
    michal_aniol
    Poziom 33  
    Ocena: 100
    Podaj SMART dysku z MHDD.
  • REKLAMA
  • #3 7380526
    kpierek
    Poziom 10  
    Az tak sie nie bawie na komputerach ale jakbys mógł dac linka do tematu albo chociaz w skorócie wyjasnic co mam zrobic bo rozumiem ze mhdd to program do odzysku danych.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 7380896
    kpierek
    Poziom 10  
    Mam problem bo na płycie mam jedno miejsce na taśme a reszta na sata wiec nie moge podlaczyc cd bo mam dysk na tym miejscu wiec walcze z pendrivem. Dzieki za zaangazowanie i prosze o cierpliwość!
  • #7 7385803
    kpierek
    Poziom 10  
    Dzieki Wielkie. Jak narazie uporam sie z całym tym zamieszaniem i postaram sie uruchomic ten program mhdd. Dziekuje za POMOC:)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z dyskiem twardym WD3200AAJB 320GB ATA, który przestał być widoczny w systemie po odłączeniu i ponownym podłączeniu do innego komputera. Dysk wydaje dziwne dźwięki, a w BIOSie pojawiają się błędy. Użytkownik prosi o pomoc w odzyskaniu danych, ponieważ nie może uzyskać dostępu do dysku. Odpowiedzi na forum sugerują użycie programu MHDD do sprawdzenia stanu dysku oraz podanie danych SMART. Użytkownik napotyka trudności z podłączeniem napędu CD, co utrudnia mu uruchomienie programu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA