logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Piekarnik AKP 145/IX - błąd ---C na wyświetlaczu, co oznacza?

Pydyska 15 Gru 2009 13:02 3332 10
REKLAMA
  • #1 7391979
    Pydyska
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Witam.
    Mam problem z w/w piekarnikiem otóż jak nastawie obojętny jaki program na wyświetlaczu wyskakuje takie coś " ---C ". I pipa. Wyłączałam i włączałam i jak instrukcja pisze nastawiałam godzinę i to samo przekręcę termostat nastawie opcje pieczenia i wyskakuje w/w błąd " ---C " Pomorze ktoś ??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 7396315
    Pydyska
    Poziom 11  
    nei piekarnik nie zawiera zadnej sondy . Ma w sobie grzałke 2 wentylatory moduł wyswietlacz z procesorem wybierak i termostat. Zadnej sondy nie zauwarzyłem.
  • REKLAMA
  • #4 7396918
    eeban
    Specjalista AGD
    Ocena: 1497
    trzeba ustawić temperaturę >>>instrukcja obsługi się kłania
  • #5 7397483
    Pydyska
    Poziom 11  
    eeben czytaj troszkę
    Cytat:
    samo przekręcę termostat nastawie opcje pieczenia i wyskakuje w/w błąd " ---C "
  • #6 7397706
    eeban
    Specjalista AGD
    Ocena: 1497
    Pydyska napisał:
    eeben czytaj troszkę
    Cytat:
    samo przekręcę termostat nastawie opcje pieczenia i wyskakuje w/w błąd " ---C "

bład jest wyświetlany inaczej jako F--
    godzina jest ustawiona ?
    Załączniki:
    • PL instrukcja.pdf (162.22 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 7399893
    Pydyska
    Poziom 11  
    mam instrukcje i tak Podłączam piekarnik do gniazdka -> miga godzina ->ustawiam godzinę -> ustawiam opcje pieczenia -> ustawiam termostat na np 200 st.C -> i wyskakuje " ---C" i nie zdążę nacisnąć ok .Przemierzyłem przedzwonką termostat i niby się załącza jak przekręcę . Jak ustawie pokrętło programów na samo oświetlenie świeci się . Wdaje mi sie ze programy coś się wykasowały z pamięci . Wybierak daje napięcie na moduł . A i wg. instrukcji powinna się zapalić lampka ze grzeje a mi właśnie się nie zapala tylko piknie i "---C" jak chcesz mogę zdjęcia zrobić i wrzucić .Grzałki przemierzyłem i są ok wentylatory tez.
  • Pomocny post
    #9 7402767
    sujka5
    Poziom 26  
    Ocena: 537
    Dodano po 16 [sekundy]:

Obawiam się że moduł wyświetlacza do wymiany

Dodano po 2 [minuty]:

Już tak miałem 2 x
  • REKLAMA
  • #10 7417215
    Pydyska
    Poziom 11  
    sujka5 miałeś racje wymieniłem moduł z wyświetlaczem i jest wszystko cacy Dziękuje i Pozdrawiam Wesołych
  • #11 7438873
    sujka5
    Poziom 26  
    Ocena: 537
    ciesze sie że mogłem pomóc

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z piekarnikiem AKP 145/IX, na którym na wyświetlaczu pojawia się błąd "---C". Po wymianie informacji, okazało się, że piekarnik nie posiada sondy pieczenia, a problem może być związany z ustawieniem temperatury lub błędem w module wyświetlacza. Użytkownik przetestował termostat i grzałki, które działały poprawnie. Ostatecznie, po wymianie modułu wyświetlacza, problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA