logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ekspres Rowenta Adagio Typ ES 170/E nie mozna rozebrać.

Tedi30 16 Gru 2009 17:59 5874 3
REKLAMA
  • #1 7397578
    Tedi30
    Poziom 21  
    Ocena: 33
    Zainteresowanych proszę o pomoc.Ekspres Rowenta Adagio 170 i 180 to ma te same funkcje, tylko ES 180 ma o 60Wat więcej.Nie można przełączyć przełącznika dozowania wody.Czy ktoś rozbierał ten typ i dostał się do dozownika i możliwość rozebrania obudowy i dotarcia do dozownika.Wszystkie wkręty wykręciłem a nadal nie mogę zdjąć góry ,ciągle cos trzyma,czy to może jest klejone.Co jest przyczyną nie działającego przełącznika.Ewentualnie proszę serwisówke na pw.Pozdrawiam!!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7900473
    wropl
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam!
    Mialem ten sam problem i rozbierałem ES170.Potrzebny długi srubokret z koncowka 'gwiazdka z otworem pod bolec'. Dwa takie wkrety z bolcami w środku masz w czesci tylnej ekspresu, tam, gdzie biegna rurki z zaworu 3-drogowego z/do zasobnika z woda z/do pompy (po odkreceniu dolnej czesci będa dobrze widoczne). I do tych wlasnie wkretow potrzebny dlugi srubokret. Przy okazji, jak juz sie dostaniesz do srodka, polecam czyszczenie wszystkich rurek dochodzacych/odchodzących z zaworu 3d.
    A przyczyną nie działania przełacznika jest ułamana część pokrętła-skleic/zalać klejem do PCV i po problemie.
    pozdrawiam
    wropl

p.s.
    w razie czego mam fotki bebechów ES170
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 7900725
    calleb
    Poziom 12  
    Ocena: 46
    Torx "15" długość ok 25cm wystarczy.
    180 jest sterowana modułem a 170 switchami.
    Zablokowany jest zawór wody na bojlerze, rozbierz i wyczyść (najlepiej nowe pokretlo).
    Pozdrawiam
REKLAMA