logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić dekoder Echostar dla pełnego odbioru kanałów Cyfrowego Polsatu?

madozzi 27 Gru 2009 13:11 5436 6
REKLAMA
  • #1 7441402
    madozzi
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Mam pewien problem z ustawieniem satelity u dziadków. Dekoder to echostar dwa dni temu sygnał spadł do ok. 30% wiec ustawiłem częstotliwość 12188/V jak to jest zalecane po kilkunastu próbach nic się nie dzieje jedyną siec jaka mi wykrywa to Astra1 kiedy zmieniam cześtotliwośc i polaryzacje na 12284/H znajduje mi sieć polsat ale tylko część kanałów a reszty nawet nie ma (takich jak polsaty TVNy itp.) poziom sygnału to 55% Za cholerę nie mogę ustawić satelity na polaryzacji V co się dzieje. Nie wiele wiem na ten temat wiec proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 7441428
    telesat1
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 258
    Wymień konwerter.
  • REKLAMA
  • #3 7441440
    madozzi
    Poziom 11  
    na ile jesteś pewien ze to konwerter? Ja to wykluczyłem ponieważ inne sieci znajduje na polaryzacji V
  • REKLAMA
  • #4 7441571
    Elmont
    Poziom 26  
    Ocena: 220
    Drogi Kolego coś ten sygnał Masz kiepski istotny jest poziom sygnału na max i jeszcze
    jakość sygnału/dolna podziałka/.Gdy jakość jest niska to szkoda "zdrowia" na zabawy
    w szukanie czegokolwiek?
  • #5 7441596
    madozzi
    Poziom 11  
    sorry stary ale się trochę nie jasno wyraziłem górna podziałka sięga 85% a dolna jest taka małą zawsze taka była u mnie jest około 60% i wszystko jest ok na transponderze 12188 wiec nie rozumiem tu kilku kwestii i proszę o wyjaśnienie
  • #6 7441633
    telesat1
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 258
    Jest coś takiego jak VL i VH.
  • REKLAMA
  • #7 7441846
    dzac4
    Poziom 36  
    Ocena: 229
    madozzi napisał:
    Mam pewien problem z ustawieniem satelity u dziadków. Dekoder to echostar dwa dni temu sygnał spadł do ok. 30% wiec ustawiłem częstotliwość 12188/V jak to jest zalecane po kilkunastu próbach nic się nie dzieje jedyną siec jaka mi wykrywa to Astra1 kiedy zmieniam częstotliwość i polaryzacje na 12284/H znajduje mi sieć polsat ale tylko część kanałów a reszty nawet nie ma (takich jak polsaty TVNy itp.) poziom sygnału to 55% Za cholerę nie mogę ustawić satelity na polaryzacji V co się dzieje. Nie wiele wiem na ten temat wiec proszę o pomoc.

Sprawdź napięcie na wyjściu głowicy czy się zmienia 14/18V.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z ustawieniem dekodera Echostar do odbioru kanałów Cyfrowego Polsatu, gdzie sygnał spadł do 30%. Po ustawieniu częstotliwości 12188/V nie uzyskuje poprawnego odbioru, a jedynie częściowe wykrycie kanałów na częstotliwości 12284/H. Użytkownik zauważa, że poziom sygnału wynosi 55%, a nie może ustawić polaryzacji V. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym wymiana konwertera, sprawdzenie jakości sygnału oraz napięcia na wyjściu głowicy (14/18V). Wskazano również na różnice między polaryzacjami VL i VH.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA