logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Vitopend 100 - brak podgrzewania wody użytkowej, zielona kontrolka, CO działa

waldizer4 27 Gru 2009 15:48 22167 6
REKLAMA
  • #1 7442196
    waldizer4
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Witam. Mam problem z Vitopend 100 ponieważ nie grzeje wody użytkowej. Kontrolka awarii się nie świeci. Po odkręceniu kranu z ciepłą wodą zapala się zielona kontrolka przy lewym pokrętle a piec nie podejmuje akcji. Piec grzeje wodę w CO a po odkręceniu kranu piec się wyłącza . Gdy zakręce kran piec ponownie się uruchamia i grzeje CO. Wymiennik ciepła jest wyczyszczony i drożny. Wymieniłem cały panel sterujący i dalej jest ten sam problem.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 7445484
    waldizer4
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Dzięki za pomoc. Po wymianie czujnika wszystko działa.
  • #4 7496230
    grisza1964
    Poziom 2  
    Ocena: 9
    Witam.Mam ten sam problem z ciepła woda.Pytanie gdzie znajduje sie ten czujnik i gdzie mogę to kupic.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 7497683
    wawrzeczko_t
    Specjalista - systemy grzewcze
    Ocena: 1033
    Czujnik jest na rurze wypływu wody użytkowej z kotła. Czujnik można kupić wraz z usługą wymiany u serwisanta Viessmann.
  • REKLAMA
  • #6 7499379
    grisza1964
    Poziom 2  
    Witam. Tak zrobie .serwisant do wezwania.Dzieki za odp.
  • #7 16907760
    texas23
    Poziom 1  
    Witam uprzejmie mam sytuacje jak powyżej tylko pierwszy czujnik temperatury zwariował i pokazywał temperaturę 60 stopni chociaż tyle nie było. Po przekopaniu forum okazało się iż je to czujnik temperatury i teraz mam kłopot ponieważ nowy czujnik teraz zaczął pokazywać 60 stopni i piec włącza się i gaśnie.Nowy czujnik kupiony 28 listopada wytrzymał około miesiąca. Oznacza to chyba że mógł się zepsuć drugi czujnik temperatury czy coś innego zaczęło się dziać z piecem proszę o pomoc forumowiczów

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kotłem Vitopend 100, który nie grzeje wody użytkowej, mimo że kontrolka awarii się nie świeci. Po odkręceniu kranu z ciepłą wodą zapala się zielona kontrolka, ale piec nie działa. Użytkownik wymienił panel sterujący, a wymiennik ciepła jest czysty. Inni uczestnicy dyskusji sugerują wymianę czujnika temperatury wody użytkowej, który znajduje się na rurze wypływu. Po wymianie czujnika problem został rozwiązany. Pojawia się również wątek dotyczący awarii nowego czujnika, który może wskazywać błędne wartości temperatury.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA