logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć AP do routera TP-LINK TL-WR543G dla WiFi w notebooku?

fajny 28 Gru 2009 11:06 2673 7
REKLAMA
  • #1 7445817
    fajny
    Poziom 21  
    Ocena: 38
    Witam! Otóż jestem właścicielem notebooka wyposażonego w WIFI. Postanowiłem to więc wykorzystać. Posiadam internet radiowy rozdzielony na dwa stacjonarne komputery poprzez router TP-LINK tlwr543g. Podłączony jest do niego przewód od anteny umieszczonej na dachu domu, a w odpowiednie miejsca podłączone są komputery stacjonarne. I tu moje pytanie, czy jeśli dokupię jakiś AP i podłącze go do routera tak jak zwykły komputer to czy już będę mógł korzystać z internetu bezprzewodowego przez notebooka?

(Starałem się jak najbardziej obrazowo opisać sytuację :D )
  • REKLAMA
  • #2 7445820
    Kuniarz
    Moderator Projektowanie
    Ocena: 825
    Tak, APek to taki "bezprzewodowy switch" więc skoro stacjonarne na kablach działają to laptop przez wifi też będzie.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 7445852
    fajny
    Poziom 21  
    Ocena: 38
    Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź. Wiedziałem, że na ,,elke" mogę liczyć :D . Mam jeszcze jedno pytanie, czy najtańszy AP za 100 zł będzie dobry?
  • REKLAMA
  • #6 7446384
    sheba1
    Poziom 11  
    Kup sobie D-Link'a DI-524, mam takiego już kilka lat i 0 problemów ;)
  • REKLAMA
  • #7 7446435
    mentos4100
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Jeśli masz już instalacje na TPlink-u to DElink-a nie mieszaj w to, bo będziesz miał kłopoty z konfiguracją . Adzi31 dobrze doradza -Tp-Link (TL-WA501G) da radę ;] w 100%

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada router TP-LINK TL-WR543G i chce podłączyć punkt dostępowy (AP) do tego routera, aby uzyskać bezprzewodowy dostęp do internetu na notebooku. Odpowiedzi wskazują, że podłączenie AP do routera umożliwi korzystanie z WiFi. Użytkownicy polecają model TP-Link TL-WA501G jako odpowiedni i wystarczający do tego celu. Zwracają również uwagę, aby nie łączyć różnych marek, co może prowadzić do problemów z konfiguracją.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA