logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego włącznik czasowy zasilany 20V resetuje się po 2 dniach?

cupra76 31 Gru 2009 20:24 3328 6
  • #1 7465479
    cupra76
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Witajcie ponownie mam pytanie co może być przyczyną tego.Mam podpięty zasilacz o mocy wyjściowej 20v do włącznika czasowego elektronicznego gdy zaprogramuję włączanie i wyłączanie to wszystko działa przez 2 dni a póżniej się już nie włącza mimo to że wszystko jest jak należy zgodnie z instrukcją wymieniłem w sklepie to już mój trzeci włącznik czasowy i to ten z wyższej pułki i dalej to samo w instrukcji piszą tylko o maksymalnej mocy 3600v ale nie piszą nic o minimalnej czyli powinno chodzić sprawnie.Jeszcze jedno ten wyłącznik ma wbudowany akumulatorek na wypadek braku prądu ma podtrzymywać licznik cyfrowy 72 godz.nie brakowało prądu a liczniki się z zerowały i tak już w trzecim włączniku czasowym nie wiem co może być przyczyną w sklepie już nie chcą wymieniać bo twierdzą że to nie możliwe aby trzeci był popsuty może mieliście podobne problemy proszę o waszą pomoc z góry dziękuję.
  • #2 7465786
    sq9jjh
    Specjalista elektryk
    Ocena: 271
    Daj jakiś link do tej czasówki albo typ, bo tak to do końca roku nie zgadniemy :D
  • #4 7465912
    Ryszard49
    Poziom 39  
    Ocena: 1011
    Witam.
    Przeważnie tego typu wyłączniki czasowe nie maja podtrzymania bateryjnego i przy wahaniach lub zanikach napięcia resetują się.
    Pozdrawiam.
  • #5 7465934
    cupra76
    Poziom 11  
    Ale jak go wyciągnę z gniazdka to wyświetlacz świeci jeszcze 2 dni zanim padnie akumulatorek czyli jest a poza tym piszą że po to on tam jest żeby właśnie podtrzymywał takie skoki jak sądzisz? chyba że się mylę.
  • #6 7466014
    Ryszard49
    Poziom 39  
    Ocena: 1011
    A co nim załączasz ?.

Spróbuj odłączyć obciążenie i niech tak wyłącznik popracuje kilka dni. Zobaczymy czy też się resetuje.
  • #7 7466108
    cupra76
    Poziom 11  
    podświetlenie ledowe podłogi w salonie 30 wat miedzy godziną 17 a 24 i tylko tyle.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z elektronicznym włącznikiem czasowym zasilanym 20V, który resetuje się po dwóch dniach działania. Pomimo wymiany na model z wyższej półki, problem nadal występuje. W instrukcji nie podano minimalnej mocy, a włącznik ma wbudowany akumulator, który powinien podtrzymywać licznik przez 72 godziny. Użytkownik zauważa, że licznik się zeruje, mimo braku przerwy w zasilaniu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że włączniki czasowe mogą nie mieć odpowiedniego podtrzymania bateryjnego, co prowadzi do resetowania przy wahaniach napięcia. Proponują również testowanie włącznika bez obciążenia, aby sprawdzić, czy problem nadal występuje.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA