logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pomoze mi ktos skonfigurowac porty bo mam problemow himalaje

Quari44 09 Sty 2010 19:50 1536 4
REKLAMA
  • #1 7510864
    Quari44
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    po 1wsze. www.portforward.com biorę tam pentagram cerberus pobieram plik gdy chce zainstalować nie chce postąpić instalacja...
    po 2. biorę jakieś inne programy np: simple_port_forwarding klikam i nagle(brak zadania) no i muszę zakończyć proces...

Znacie jakieś programy dzięki którym mógłbym odblokować porty do torrenta?

mój router to Cerberus P6381-2

Oczywiście zapora systemu wyłączona wyjątki w zaawansowanych ustawieniach dodane(wiec zostaje tylko router który porty blokuje), nawet spr. mam co chwile zmienny port i IP zewnętrzne.
    Będę ogromnie wdzięczny za pomoc bo net 2mb z dialogu a idzie po 20kb/s co mnie już *** :////
  • REKLAMA
  • #2 7510981
    mietekn
    Poziom 35  
    Ocena: 161
    Skoro masz router u siebie to dla czego nie przekierujesz po prostu tych portów na routerze? Wchodzisz przez przeglądarkę www (Internet Explorer, Firefox itp) na adres routera.
    Instrukcje co, gdzie, jak znajdziesz tu: http://pentagram.pl/content/download/5359/44983/version/2/file/PENTAGRAM+Cerberus+P6381-2+PL.pdf. Instrukcja jest po polsku, wyszukaj w niej rozdziału Forwarding/Virtual Server.
  • REKLAMA
  • #3 7511118
    Quari44
    Poziom 10  
    mam już połączonego lapa z roterem i jeżeli pozmieniam porty zmienię również ustawienia ze na nowo będę musiał się połączyć z netem w lapie czy nie?

Dodano po 1 [minuty]:

a nie ma wo gole jakiegoś prostszego sposobu... tu jest tak na gmatwane nie łapie się z tym jakiś program byle jaki byle by tylko odblokować choćby 1den port
  • REKLAMA
  • #4 7512861
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4878
    Na podanej przez ciebie stronie, dokładnie opisano jak odblokować porty w routerze i do tego nie potrzebujesz programów.
    Wejdź w zakładkę konfiguracji routera "Virtual Server" i tam dodaj dla swojego IP odpowiednie porty TCP i UDP.
  • #5 7530097
    Quari44
    Poziom 10  
    ehh
    Wbiłem i mam podane inne ustawienia fabryczne..
    Czy jak zrestartuje od nowa router będę musiał od nowa wszystko ustawiać?
    Czy sam sobie wszystko przypisze i będę mógł dalej śmigać po necie ?
REKLAMA