Udostępniam net bezprzewodowo. U mnie Dlink 900+ (jako client) dalej dlink 614+ (jako AP) , od niego ciągną 3 radiówki Ralink oraz Dlink 700 do którego są podłączone poprzez switcha 4 osoby po kablu. Ogólnie net bardzo ładnie śmiga. Ale co jakiś czas ktoś , nigdy nie wiadomo na kogo padnie traci neta. Wyczaiłem że w tym momencie klient przez pewien czas ma transfer tylko w jednym kierunku po czym koniec. Zmiany kanałów nic nie pomogły. Okazało się że pomagał restart dlinka u mnie czyli 900+ , kupiłem więc restarter do niego. No w sumie cos się poprawiło, ale Dlink 700 też często sie wiesza. Zamówiłem dla niego kolejny restarter. Za 2 dni powinien być. Ale dlaczego tak się dzieje. No i jestem ciekawy czy ten drugi restarter cakowicie rozwiąże problemy z którymi się borykam już 2 miesiące
. Nie piszcie mi że urzadzenia sie zapychają pakietami i potrzeba im restartu bo nie zgadzam się z tym. Klient tracił neta nawet gdy tylko oprócz mnie on byl w sieci i korzystał tylko ze stron www. To czym to mialo się zapchać? Myslę ze to nie tu tkwi przyczyna. Ale obiecuję ze jak rozwiąże ten problem to go opiszę, chyba że znajdzie się osoba która jest w stanie dac wskazówkę lub ma ten problem juz za sobą .
GG: 5110670
tlen: arek1973
email: aarkom(_at_)poczta.onet.pl
GG: 5110670
tlen: arek1973
email: aarkom(_at_)poczta.onet.pl