Jestem posiadaczem 2 sztuk tego modelu. Powiem szczerze daje mi nieźle w kość. Jestem jednak dociekliwy i lubię rozwiązywać problemy. Mój polega ma tym, że tunery źle współpracują z kartą Cyfry (ciągłe zacinki) i ze spliterem. Miałem wgrany soft 116 a następnie 117. Z kartą TNK działają bez zarzutów. Zakupiłem spliter oparty na Atmelu BIG II (może być też SMALL II) oraz wróciłem do starszego softu producenta przy pomocy pliku upgrade w wersji 107. Na razie testuje po kolei kolejne softy. Spliter na pewno jest lepszy od poprzedniego. Przede wszystkim zanim zaczniecie narzekać na ten tuner, że źle współpracuje ze spliterem sprawdźcie czy działa OK z kartą włożoną bezpośrednio do czytnika !!! Moim zdaniem problem tkwi w kilku rzeczach: tj albo w oprogramowaniu producenta, tutaj nie zawsze najnowsze znaczy najlepsze, może w konwerterach (według serwisu musi on mieć współczynnik szumów na poziomie 0,1 - 0,2 dB) lub przewodach. Pozdrawiam wszystkich użytkowników tego tunera. Ciekawe czy uda mi się znaleźć przyczynę tych zwiechów ? Może ktoś znalazł ?