Witam, jako że każdy przeze mnie przeczytany temat nie dotyczył ewentualnych specyfikacji sprzętu i zestawów alarmowych dla laika (prócz zawiłych instrukcji w temacie pierwszym)
PYTAM:
Chciałbym kupić alarm do domu cena do 2000 pln
to co mnie interesuje:
1. najlepiej bezprzewodowy gdyż mam kilka dni na instalację - wyjazd
2. niska awaryjność
3. aby był skuteczny (nie można było go złamać nazbyt łatwo)
4. wysyłał sms z informacja o włamaniu
5. miał możliwość założenia czujek ruchu, otwarcia okna.
6. i oczywiście aby miał możliwość rozbudowy - czyli od firmy która dobrze stoi na rynku i rozszerza asortyment, aby w miarę możliwości jak najwięcej sprzętu było kompatybilnego.
7. jeśli istnieje coś takiego, fajnie by było jakby centrala obsługiwała streaming video z pomieszczeń np z kamery na lokalny dysk lub serwer www.
Miło też będzie jeśli ktoś udzieli mi rady na co uważać przy instalacji systemu aby alarmu nie można było obejść.. itd
Na koniec dodam, że może moje pytania są mega laickie - ale z racji wykonywanego zawodu pojęcie o elektronice mam bardziej retrospektywne niż wytwórcze.
Alarm kupić na allegro potrafię - pewnie bym założył i jakbym miał szczęście to wyszedłbym z tego gmerania w kablach bez szwanku.. ALE jak dobrze wiemy - WY wiecie co jest warte swojej ceny i znacie zalety.. więc oczekuje profesjonalnej rady:)
Wiecie.. można kupić samochód i samochód..
inventco.eu - poprawiłem temat Regulamin p.11.1
PYTAM:
Chciałbym kupić alarm do domu cena do 2000 pln
to co mnie interesuje:
1. najlepiej bezprzewodowy gdyż mam kilka dni na instalację - wyjazd
2. niska awaryjność
3. aby był skuteczny (nie można było go złamać nazbyt łatwo)
4. wysyłał sms z informacja o włamaniu
5. miał możliwość założenia czujek ruchu, otwarcia okna.
6. i oczywiście aby miał możliwość rozbudowy - czyli od firmy która dobrze stoi na rynku i rozszerza asortyment, aby w miarę możliwości jak najwięcej sprzętu było kompatybilnego.
7. jeśli istnieje coś takiego, fajnie by było jakby centrala obsługiwała streaming video z pomieszczeń np z kamery na lokalny dysk lub serwer www.
Miło też będzie jeśli ktoś udzieli mi rady na co uważać przy instalacji systemu aby alarmu nie można było obejść.. itd
Na koniec dodam, że może moje pytania są mega laickie - ale z racji wykonywanego zawodu pojęcie o elektronice mam bardziej retrospektywne niż wytwórcze.
Alarm kupić na allegro potrafię - pewnie bym założył i jakbym miał szczęście to wyszedłbym z tego gmerania w kablach bez szwanku.. ALE jak dobrze wiemy - WY wiecie co jest warte swojej ceny i znacie zalety.. więc oczekuje profesjonalnej rady:)
Wiecie.. można kupić samochód i samochód..
inventco.eu - poprawiłem temat Regulamin p.11.1