logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

alternator clio 1.2 słabe ładowanie i problem z silnikiem

murzyn_ropa 20 Sty 2010 08:32 6650 4
REKLAMA
  • #1 7562199
    murzyn_ropa
    Poziom 11  
    witam mam poważny problem. w moim clio ładowanie wynosi tylko 13,4v a jak włączę wszystko(ogrzewanie światła itd.) wynosi 12,1v a nawet mniej. ale jest jeszcze drugi problem, bo gdy odpalę auto ładowanie wynosi ok 13.3v i silnik normalnie pracuje ale w niektórych momentach ładowanie spada do ok 11,5 i wtedy zaczyna się gaszenie silnika i brak reakcji na gaz. . i jeszcze jedno pytanie, to czego jest drugi pin na alternatorze?? i dodaje ze to wszystko zaczęło się od tego że oddałem auto do warsztatu na spawanie tłumików, i prawdopodobnie spawali na załączonym akumulatorze. proszę o szybką pomoc:cry:
    Załączniki:
    • alternator clio 1.2 słabe ładowanie i problem z silnikiem w.JPG (45.58 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 7562231
    pawel380V
    Poziom 19  
    Ocena: 71
    Sprawdź diody jak są dobre to regulator napięcia. Co to za warsztat? oddaj im samochód niech teraz usuną usterkę skoro nie wiedzą że przy spawaniu odłącza się akumulator.
  • REKLAMA
  • #3 7562930
    rico37p
    Poziom 28  
    Ocena: 316
    Na jeden pin podłączona jest lampka a na drugim powinno być napięcie po włączeniu kluczyka.Napięcie było sprawdzane na alternatorze czy akumulatorze? Jak się zachowuje lampka ?Jeżeli normalnie i napięcie mierzone na alternatorze to do wymiany regulator.
  • REKLAMA
  • #4 7566741
    murzyn_ropa
    Poziom 11  
    na akumulatorze. kontrolka wygasa całkiem gdy silnik jest na chodzie.wtedy ładowanie wynosi 13.3v ale jak auto pochodzi to z czasem spada az do 11.4v i zaczyna nie palic na wszystkie cylindry i przeplata...regulator jest nowy i na starym tez tak chodziło.

Dodano po 1 [minuty]:

pawel380V napisał:
    Sprawdź diody jak są dobre to regulator napięcia. Co to za warsztat? oddaj im samochód niech teraz usuną usterkę skoro nie wiedzą że przy spawaniu odłącza się akumulator.

ale nic z tego bo nie ma dowodu
  • #5 7849213
    kuba12335
    Poziom 2  
    Ocena: 10
    witam... problem polega na tym ze moje renault clio 1.2 95r
    mam problem z ładowaniem były wymienione szczotki ale to nic nie dało... został oddany znów i wymienili regulator napiecia ale znow to samo... opisze jak to wygladało: jechalismy dzis autem po drodze wszystko łądnie chodzi kontrolka od ładowania mrygała odczasu do czasu az w koncu zaczeła sie zapalac na dłuzej obrotomierz zaczoł szalec... swiatła zaczeły coraz słabiej świecic, radio sie wyłaczyło... wycieraczki ledwo chodziły... jakby wogule ładowania nie miał... co moze byc prosze o odpowiedzi...
REKLAMA