Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
TermopastyTermopasty
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

alternator clio 1.2 słabe ładowanie i problem z silnikiem

20 Jan 2010 08:32 6122 4
  • Level 10  
    witam mam poważny problem. w moim clio ładowanie wynosi tylko 13,4v a jak włączę wszystko(ogrzewanie światła itd.) wynosi 12,1v a nawet mniej. ale jest jeszcze drugi problem, bo gdy odpalę auto ładowanie wynosi ok 13.3v i silnik normalnie pracuje ale w niektórych momentach ładowanie spada do ok 11,5 i wtedy zaczyna się gaszenie silnika i brak reakcji na gaz. . i jeszcze jedno pytanie, to czego jest drugi pin na alternatorze?? i dodaje ze to wszystko zaczęło się od tego że oddałem auto do warsztatu na spawanie tłumików, i prawdopodobnie spawali na załączonym akumulatorze. proszę o szybką pomoc:cry:
    [22.06.2021, g.9.00] Zabezpieczenia Internetu Rzeczy (IoT) programowe i sprzętowe. Zarejestruj się za darmo
  • TermopastyTermopasty
  • Level 19  
    Sprawdź diody jak są dobre to regulator napięcia. Co to za warsztat? oddaj im samochód niech teraz usuną usterkę skoro nie wiedzą że przy spawaniu odłącza się akumulator.
  • TermopastyTermopasty
  • Level 28  
    Na jeden pin podłączona jest lampka a na drugim powinno być napięcie po włączeniu kluczyka.Napięcie było sprawdzane na alternatorze czy akumulatorze? Jak się zachowuje lampka ?Jeżeli normalnie i napięcie mierzone na alternatorze to do wymiany regulator.
  • Level 10  
    na akumulatorze. kontrolka wygasa całkiem gdy silnik jest na chodzie.wtedy ładowanie wynosi 13.3v ale jak auto pochodzi to z czasem spada az do 11.4v i zaczyna nie palic na wszystkie cylindry i przeplata...regulator jest nowy i na starym tez tak chodziło.

    Dodano po 1 [minuty]:

    pawel380V wrote:
    Sprawdź diody jak są dobre to regulator napięcia. Co to za warsztat? oddaj im samochód niech teraz usuną usterkę skoro nie wiedzą że przy spawaniu odłącza się akumulator.

    ale nic z tego bo nie ma dowodu
  • Level 2  
    witam... problem polega na tym ze moje renault clio 1.2 95r
    mam problem z ładowaniem były wymienione szczotki ale to nic nie dało... został oddany znów i wymienili regulator napiecia ale znow to samo... opisze jak to wygladało: jechalismy dzis autem po drodze wszystko łądnie chodzi kontrolka od ładowania mrygała odczasu do czasu az w koncu zaczeła sie zapalac na dłuzej obrotomierz zaczoł szalec... swiatła zaczeły coraz słabiej świecic, radio sie wyłaczyło... wycieraczki ledwo chodziły... jakby wogule ładowania nie miał... co moze byc prosze o odpowiedzi...