Za takie porady to dziękuję.Udzielę ich sobie sam.Może ktos mi zechce powiedzieć dlaczego za każdym razem spisuje inne wartości pamięci.A może mi naprawdę pomoże.
Załączniki:
wady2.zip(279 Bajtów)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
nie jest to pamiec 93c06 ani zadna taka ! czyta ta pamiec dobrze programator na hc244 bezposrednio wpiety do lpt,mam takowy i dziala za kazdym razem 100% . Jak juz dasz se rade z odczytaniem pamieci to masz 50% pracy za soba jeszcze pozostanie wyliczenie kodu a to juz nie jest takie proste bez odpowiednich nazedzi!Uzyj szukaj i znajdziesz wszystko co jest potrzebne do zrobienia tego radia
✨ Problem dotyczy odczytu kodu do radia Ford z 2014 roku z pamięci EEPROM. Próba odczytu pamięci zakończyła się niepowodzeniem, prawdopodobnie z powodu błędnego typu pamięci – nie jest to pamięć 93C06 ani podobna. Zalecane jest użycie programatora z układem HC244 podłączonego bezpośrednio do portu LPT, co zapewnia poprawny odczyt pamięci. Po prawidłowym odczytaniu pamięci pozostaje wyliczenie kodu, które wymaga specjalistycznych narzędzi i wiedzy. Różne odczyty pamięci wskazują na błędy w procesie lub sprzęcie. Temat został zamknięty, ponieważ klient zabrał radio. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.