logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CD Technics SL-PG570A - zacina się i nie odczytuje płyt poprawnie

yanke_s 20 Lip 2004 09:35 2658 2
REKLAMA
  • #1 751748
    yanke_s
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Zostałem posiadaczem Odtwarzacza CD Technics SL-PG570A, Na początk wszystko było OK, ale nie więcej niż dwa dni. CD zaczął zacinać się na ścieżce, czas stał w miejscu, płytka się obracała ze stałą prędkością. Po wyciągnięciu i włożeniu od nowa płytki najczęściej wyświetlał się napis "no disk". Teraz wygląda to tak że odczytuje mi początek piosenki poczym zaczyna trzeszczeć jak "winyl", przeskakuje ścierzke z powrotem i się zacina, laser "szaleje" ale nic nie moze zdzialac. jeżeli w czasie pracy lub trzeszczenia zdążę zmienić utwór to załapuje ale znowu tylko na chwilę. Gdy wylacze go z sieci, potem włącze i wyjme włoże płytke to procedure moge zacząć od początku.
    Prosze o pomoc bo juz nie wiem co robić :?: :cry:
  • REKLAMA
  • #2 751892
    kursant
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    Zacznij od wyczyszczenia lasera, tym bardzej że nie wiadomo kto w jakich warunkach i jak długo go uzytkował. Byc może regulacja samej mocy lasera lub jego ustawienia ogniskowania może pomóc ale nie należy tego wykonywać w ciemno bez wymaganej wiedzy, wtedy lepiej poprosic kogoś w tym temacie obeznanago.
    Jeśli to nie pomoże to może okazać się koniecznym wymiana lasera, co w przypadku Techniksa jest kosztowną usługą - niestety
  • #3 751925
    yanke_s
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Laser przeczyściłem, ale dalej mam to samo. Czy ta PR-ka ktora znajduje sie na laserze jest od mocy czy od ogniskowania??? I jak mam "kręcić" potencjometrem jeśli chcem coś zmienić?.
REKLAMA