logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Vivaro/Renault Trafic 2.0 CDTI/dCi - jak skasować błąd po wypadku?

vander444 23 Sty 2010 23:22 17261 8
REKLAMA
  • #1 7581543
    vander444
    Poziom 2  
    Ocena: 7
    cześć
    Może ktoś będzie mógł mi pomóc. Otóż mam problem z Vivaro/Trafic gdy jest po wypadku i poduszka powietrzna wystrzeli to silnik zostaje zablokowany, żeby go odpalić trzeba mu skasować błąd i stąd moje pytanie: jakim programem albo jakim testerem diagnostycznym mogę to skasować? Chodzi mi głownie o te samochody po 2007 roku z silnikiem 2.0 CDTI/dCi.
  • REKLAMA
  • #2 7582293
    Ireneo
    Poziom 42  
    Ocena: 2457
    Wyłącznik wstrząsowy może zablokował pompę paliwa w momencie uderzenia?
  • REKLAMA
  • #3 7582318
    sladi
    Poziom 17  
    Ocena: 150
    ostatnio robiłem po strzale, był problem z komunikacja do sterownika poduszek ale silnik palił bezzarzutu tak ze raczej wstrzasówka albo zerknij czy nie wymyslili w tym roczniku jakiegos patentu jak z grupy vw pirotechnika odcinajaca napiecie zailania.
  • REKLAMA
  • #4 7582328
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 7582478
    kajaba autoserwis
    Poziom 30  
    Ocena: 666
    jak już wyżej napisał ( Ireneo ) włącznik wstrząsowy blokuje pompę po uderzeniu.
  • #6 7582494
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 7582575
    kajaba autoserwis
    Poziom 30  
    Ocena: 666
    no tak sterownik, źle napisałem
  • #8 7582642
    vander444
    Poziom 2  
    Ocena: 7
    w Viviaro lub Trafic po 2007 roku nie ma już tego wyłącznika, trzeba skasować błąd i jest wszystko ok, dlatego też pytam jakim programem, albo urządzeniem uda mi się to skasować bo jestem na kupnie czegoś do skasowania tego błędu, mam już interfejs elm327 z jakimiś programami, ale nie może się w ogóle połączyć z autem, zresztą paru elektroników też mając KTS lub inne programy nie dali rady skasować tego błędu
  • #9 7582693
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z samochodem Opel Vivaro/Renault Trafic po wypadku, gdzie wystrzał poduszki powietrznej blokuje silnik. Aby uruchomić pojazd, konieczne jest skasowanie błędu. W dyskusji poruszono kwestie związane z wyłącznikiem wstrząsowym, który może blokować sterownik silnika. Użytkownik poszukuje programu lub urządzenia diagnostycznego, które umożliwi skasowanie błędu, wspominając o interfejsie ELM327, który nie łączy się z autem, oraz o problemach, jakie mieli inni elektronicy z urządzeniami KTS. W nowszych modelach po 2007 roku nie ma już wyłącznika wstrząsowego, co wymaga skasowania błędu w sterowniku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA