logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz GMS 109 GS - dioda protect przy większej głośności, co robić?

buziaczek84 28 Sty 2010 12:57 2361 1
REKLAMA
  • #1 7605110
    buziaczek84
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam ponownie. Wymieniłem 2 przebite tranzystory IRFZ44N i dolutowałem jeden brakujący. CZERWONE WYMIENIŁEM. i wzmak ruszył. tylko teraz mam taki problem że jak gra muzyka (dioda zielona) to jak wezmę głośniej to dioda zapala się na czerwono i muszę odłączyć go od prądu i podłączyć żeby znów zaczął grać ale problem wraz się powtarza .

Wzmacniacz GMS 109 GS - dioda protect przy większej głośności, co robić?

Jak wzmacniacz jest pod prądem nagrzewa się to to jest w zielonym kółku...
    a to co w żółtym jest zimne.

Czy to w zielonym powinno nabierać temperaturę jak jest tylko pod prądem?

czego to może być problem że zapala się dioda protect??
    ( zauwarzyłem też fakt iż dioda zapala się jak głośnik się "ździera" . Lub podłączyłem do innego takiego co szura ( uszkodzony) to jak szurnęło to odrazu się zapaliła na czerwono czyli że jak ma na drodze przeszkode to jest na czerwono, czy powinno tak być ? czy to jest w rodzaju jakimś zabezpieczeniem przed uszkodzeniem głośnika.

Proszę o pomoc,

Dzisiaj podłączę pod tube JBL ( która jest w ciągłym użyciu) i sprawdzę czy problem się powtórzy . Proszę o pomoc w tej sprawie
  • REKLAMA
  • #2 13274227
    roboszek8664
    Poziom 13  
    Ocena: 30
    miałem ten sam problem i pomogło wylutowac zwore nad j8 blisko kondesatora c519 i przełacznik nie łączy tak jak u mnie i przez to to "szuranie"
REKLAMA