logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zakup jednostki wewnętrznej klimatyzacji split bez zewnętrznej - czy to możliwe?

kamszoooo 29 Sty 2010 23:56 3026 8
REKLAMA
  • #1 7613956
    kamszoooo
    Poziom 10  
    Ocena: 16
    Witam!
    Mam do Panów pytanie czy można kupić samą jednostkę klimatyzacji typu split ? Tzn. czy jak pójdę do np. Castoramy i mogę kupić samą jednostkę wewnętrzną czy muszę tez kupić zewnętrzną ?A jeżeli można kupić samą to w jakiej ona jest cenie i nie chodzi mi o to żeby była firmowa może być to "chińszczyzna" bo mi jest potrzebna tylko i wyłącznie wewnętrzna.
    Pozdrawiam Kamil :)
  • REKLAMA
  • #2 7614062
    elektryk2000
    Specjalista urządzeń chłodniczych
    Ocena: 576
    Ja czasami używam samych zewnętrznych, wewnętrzne nie są mi potrzebne :D
    Jeśli sprawa może poczekać to odezwij się jak się cieplej zrobi ;)
  • REKLAMA
  • #3 7623729
    kamszoooo
    Poziom 10  
    Oj dziękuje, a w jakiej ona była by cenie ?
  • REKLAMA
  • #4 7624449
    forestx
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 494
    Nie sądzisz, że pisząc nam co chcesz zrobić, łatwiej będzie uzyskać jakąś rozsądną odpowiedź?
  • #5 7626345
    kamszoooo
    Poziom 10  
    Tzn. ?
  • #6 7627579
    elektryk2000
    Specjalista urządzeń chłodniczych
    Ocena: 576
    A jakiej mocy potrzebujesz?
  • #7 7628533
    Chris_W
    Poziom 39  
    Ocena: 1037
    kamszoooo napisał:
    Tzn. ?

Co chcesz z niej zrobić?
  • #8 7628648
    wogotto
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    Witam.Osobiście w sklepach nie spotkałem pojedyńczych sztuk ale wiem że można zamówić takowe u przedstawicieli firm podając jakiej mocy ma być,lub podając firmę i model jednostki zewnętrznej.Jeżeli chcesz dobierać jednostkę wew. to lepiej identycznej firmy a będziesz miał mniej problemów z sterowaniem,przyłączem rurek,zasilaniem,czujnikami itp.Chyba że masz to wykorzystać jako ozdoba ścienna...
  • REKLAMA
  • #9 7631755
    kamszoooo
    Poziom 10  
    A jak ostatnio patrzyłem w Salgrosie to wydawało mi się że można kupić ale nie wiem na pewno. Moc minimalna jaka mnie interesuje to 2Kw ale może być nawet 3 lub 5 wtedy będzie lepiej. Może ona być dowolnej firmy, bo nie będzie ona podłączana do agregatu.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono możliwość zakupu jednostki wewnętrznej klimatyzacji typu split bez jednostki zewnętrznej. Użytkownicy wskazali, że w sklepach rzadko spotyka się pojedyncze jednostki wewnętrzne, ale można je zamówić u przedstawicieli firm, podając odpowiednią moc. Zwrócono uwagę na korzyści z wyboru jednostki wewnętrznej tej samej marki co jednostka zewnętrzna, aby uniknąć problemów z kompatybilnością. Użytkownik poszukuje jednostki o mocy minimalnej 2 kW, z możliwością wyboru 3 lub 5 kW, która nie będzie podłączana do agregatu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA